Odacsapott a Rangers és a Sharks

2015.03.03. 10:10

464982676_slide.jpgNincs túl jó passzban a ligaelső Nashville, amely a Madison Square Gardenben sorozatban harmadik bajnokiját bukta el. A New York Rangers elég simán nyert a megfáradt Predators ellen. A hétfőn négy évet hosszabbító Mats Zuccarello két gólpasszal lett a mezőny legjobbja, Cam Talbot 25-ször védett jól, Rick Nash pedig a 38. góljával szilárdította meg helyét a góllövőlista második helyén. A Rangers nem mellesleg pontszámban utolérte a New York Islanderst, ésmivel kettővel kevesebbet játszott, vezeti is a Metropolitant. Zuccarello mellett Derick brassard is két gólpasszal segítette csapatát, 37 assziszttal csapata legjobbja ebben a mutatóban. A Rangers az utolsó 11 meccsébel tizen szerzett pontot, kilencet megnyert.

A San Jose viszont a playoffért vív nagy csatát, és így fontos győzelmet ért el a keleti első Montréal ellen. A Sharks lenullázta kanadai ellenfelét, de még így is hárompontnyira van a nyolcadik helytől. A kaliforniaiak kapusa, Alex Stalock 20 védéssel hozta szezonbeli második shutoutját, 2015-ben csak hetedszer volt kezdő. A chicagói Ben Smith hétfőn szerződött a San Joseba, egyből lehetőséget kapott bizonyításra, és élt is vele, gólt szerzett és gólpasszt is adott, mindezt harmadik sorosként. A San Jose egy 23 éves negativ rekordot odázott el győzelmével, nyolc hazai vereség után tudott nyerni. A Canadiensben az Edmontontól érkezett Jeff Petry is jégre lépett, 18:51-es jégidőt kapott.

A nap harmadik meccse sima chicagói győzelmet hoztt, a Blackhawks Jonathan Toews vezérletével – két gól, egy gólpassz – győzte le a Carolinát. Kimmo Timonen és Antoine Vermette is bemutatkozott a Chicagóba, a Blackhawks már 4-0-ra vezetett negyven perc után, továbbra is magabiztosan harmadik a csoportjában, az első Nashville, és a második St. Louis mögött.

New York Rangers-Nashville Predators 4-1

Chicago Blackhawks-Carolina Hurricanes 5-2

San Jose Sharks-Montreal Canadiens 4-0