71 éves csúcsot döntött az Anaheim-kapus

2015.03.04. 09:15

465192380_slide.jpgSorozatban a negyedik meccsét bukta el a liga még mindig legjobb eredményével álló Nashville. A Preds ezúttal a Cory Schneider vezényelte New Jersey otthonában kapott ki, a kapus 33 védéssel lett ezúttal a mezőny legjobbja, a szezonban már az 55. meccsen védett. Az Anaheim viszont utolérte vetélytársát, a nyugati főcsoportban, a Ducks sorozatban a 10. vereségét elszenvedő Arizonát győzte le könnyen. Jakob Silfverberg lett a meccs embere, a svéd gólja mellett kétszer gólpasszt is adott, Andrew Cogliano kétszer talált be, Frederik Andersen pedig 29-szer védett. Andersen pályafutása 68. meccsén érte el az 50. győzelmét, a Montréal Canadiens 1944-es kapusa, Bill Duman óta nem volt senki az NHL-ben, aki ilyen gyorsan eljutott eddig a mérföldkőig. Az Arizonának pedig az 1980–1981-es szezon óta nem volt ilyen rossz sorozata.

Az Atlantic legjobbjai közül csak a Tampa lépett jégre, és Andrej Vaszilevszkij 28 védésével nullázta le a Buffalót. A Bolts 20 éves orosz kapusa NHL-karrierje 11. meccsén először nem kapott gólt. A Florida továbbra sem került közelebb a csoport negyedik, még továbbjutó helyén álló Bostonhoz, miután odahaza kapott ki a Torontótól. Floridai kapuskáosz jellemezte a meccset. Roberto Luongo kezdett, majd egy lövés fejbe találta, ezért le kellett cserélni. Jött Al Montoya a második harmadban, de ő is megsérült, így Luongo kénytelen-kelletlen, de vissza kellett állnia a kapuba. Szegény Montoya sérülése után még majdnem tíz percig a kapuban állt, míg az addigra már átöltöző Luongo visszavetkőzött és beállt, tényleg káosz volt. A Maple Leafs végül 1-2-ről, a harmadik harmad elején fel tudott állni, Peter Holland szerezte a győztes gólt. A Toronto december 31-e óta először nyert idegenben.

A Metropolitanban már 14 pont a különbség a negyedik Washington és az ötödik Philadelphia között, gyakorlatilag minden eldőlt, szinte kizárt, hogy a másik keleti divízióból bárki is be tudjon előzni. A Capitalsban megint Ovecskin varázsolt, az orosz szezonbeli 42. és 43. gólját szerezte a Columbus ellen. Amely az utolsó pillanatig nyílttá tette a meccset, 4-3 után a kapust is lehozta, Marcus Johansson így szerezte az ötödik washingtoni gólt. Egy pontot szerzett csak az Islanders négymeccses idegenbeli túrája első találkozóján Dallasban. A hosszabbításban Cody Eakin szerezte a Stars győztes gólját, Anders Lee viszont az utolsó pillanatban, 1,1 másodperccel a vége előtt mentette döntetlenre a meccset. Az Islanders a csoport élére került megint, de továbbra is három meccsel többet játszott, mint az őt üldöző Rangers éa Pittsburgh.

Nagy meccsek lesznek még a végéig a Paicifcben, amelyben a Calgary, Vancouver, San Jose, Los Angeles négyesből az egyik szinte biztosan kiesik. A Calgary most Philadelphiában nyert, Jiri Hudler hosszabbításban ütött góljával. A Los Angeles Anze Kopitar és Trevor Lewis három-három pontjával győzte le az Edmontont, a Vancouver és a San Jose viszont egymással játszott. A Sharks meglepő könnyen féltucat gólt ütve nyert idegenben. Matt Nieto két gólja mellett asszisztot is jegyzett, a vancouveri kapitány, Henrik Sedin is duplázott, a svéd a 900. pontját szerezte. A Canucksban Jakob Markströmnek ezúttal csak 7 perc 45 másodperc jutott, addigra négy lövésből három gólt kapott. A csoportban most a Vancouver 75 ponttal a második, utána jön a Calgary, a Los Angeles és a San Jose, valamennyien 72-72 ponttal. A másik csoportban a Nashville, a St. Louis és a Chicago fél lábbal már playoffos. A Winnipeg jobban áll, mint a Vancouver, és a Minnesota is 75 pontos lett, miután szétlövésben legyőzte az Ottawát. A Wildban Matt Doumba két gólt szerzett, Charlie Coyle döntötte el a büntetőket. Nyugaton tehát tíz csapat harcol továbbra is a nyolc továbbjutó helyért, még a bajnok is bajba kerülhet.

New Jersey Devils-Nashville Predators 3-1

Philadelphia Flyers-Calgary Flames 2-3, hosszabbítás után

Columbus Blue Jackets-Washington Capitals 3-5

Tampa Bay Lightning-Buffalo Sabres 3-0

Florida Panthers-Toronto Maple Leafs 2-3

Minnesota Wild-Ottawa Senators 3-2, szétlövés után

Dallas Stars-New York Islanders 3-2, hosszabbítás után

Arizona Coyotes-Anaheim Ducks 1-4

Edmonton Oilers-Los Angeles Kings 2-5

Vancouver Canucks-San Jose Sharks 2-6