Az Islander mérte az ötödik csapást a Nashville-re

2015.03.06. 10:26

465308824_slide.jpgA ligát sokáig vezető, ráadásul hazai jégen az összes csapat közül a legjobb mérleggel rendelkező Nashville egymás után ötödször kapott ki, a Predatorsnak hat - rendes játékidőben elszenvedett - hazai veresége van ebben a szezonban, ebből háromszor a legutóbbi öt meccs alatt kapott ki. Az első harmadban a Nashville háromszor annyit ütött kapura, mint ellenfele, mégis az Islanders vezetett 2-1-re úgy, hogy Colin Wilson csak két másodperccel a vége előtt szépített. A harmadik harmadban a Preds 31 másodperc alatt szerzett két góllal jött vissza 1-3-ról, de Brock Nelson eldöntötte a meccset. A Central csoportban második St. Louis sem járt jobban, Philadelphiában kapott ki, Wayne Simmonds győztes góljával.

A Centralban tehát nem mozdult meg az élboly, a Chicago most nem játszott, zárkózott viszont a Minnesota, amely az Alekszandr Ovecskin nélkül felálló Washington otthonában tudott nyerni. Az orosz kisebb sérüléssel bajlódik, a Capitals új igazolása, Curtis Glencross szerzett vezetést, aztán Jason Pominville az utolsó harmadban kétszer is betalált. A Wild most a hetedik helyen áll nyugaton, négy meccse veretlen, utolsó tíz meccséből a Wildnak van a legjobb mérlege az egész ligában: 8-2-0.

A Pacificban nyert a Calgary és a Los Angeles is, a Vancouver pedig kikapott, éppen a tíz meccse nyeretlen Arizona otthonában. A Coyotes-kapus, Mike Smith 32-szer védett, és három büntetőt is megfogott. Az Arizona a kilencvenes években viselt mezében a korábbi játékosait köszöntötte a meccs előtt, majd az utolsó harmadban már 2-0-ra is vezetett, innen egyenlített a Vancouver, de a szétlövésben az Arizona Sam Gagner góljával nyert. Hasonlóan győzte le a Los Angeles a Montréalt, ezen a meccsen öt büntető is bement, végül Anze Kopitaré volt a döntő. A bajnokcsapatban Marian Gaborik két gólt ütött. Büntetők hozták a győzelmet a Calgarynak is Bostonban, David Schlemko rávezetését dícséri a tengerentúli média. 36 nappal az alapszakasz vége előtt a bajnokcsapat egyelőre kiesésre áll.

Schlemko győztes büntetője a Boston ellen

A Tampa újra két ponttal a Montréal mögött ál, a Toronto legyőzésével zárkózott. Tíz Bolts hokis szerzett pontot a meccsen, közte a már 24. gólját szerző Nyikita Kucserov, ez volt a Tampa 25. hazai győzelme. Ugyanebben a csoportban az Florida megint nem tudta kihasználni a Boston vereségét, és a nap negyedik szétlövéses meccsén otthon kapott ki a Dallastól. A floridai kapuskáosz után most a farmcsapattól felhívott Dan Ellis kezdett, ebben a szezonban az első meccse volt a 34 éves kapusnak, 29-szer védett. A Panthersből Jaromir Jágr betegség miatt hiányzott, kétgólos Dallas-vezetés után a 40. percben már a Florida vezetett, de Alex Goligoski egyenlített, majd Colton Sceviour büntetője döntött.

Boston Bruins-Calgary Flames 3-4 szétlövés után

Philadelphia Flyers-St. Louis Blues 3-1

Washington Capitals-Minnesota Wild 1-2

Tampa Bay Lightning-Toronto Maple Leafs 4-2

Florida Panthers-Dallas Stars 3-4 - szétlövés után

Nashville Predators-New York Islanders 3-4

Arizona Coyotes-Vancouver Canucks 3-2 - szétlövés után

Los Angeles Kings-Montreal Canadiens 4-3 - szétlövés után