Rangadót nyert a Calgary és a Pittsburgh

2015.03.07. 14:39

465423404_slide.jpgAz esélyesebb Detroit és az Anaheim vot a szenvedő fél, ráadásul mindkét esélyesebb csapat hazai jégen szenvedett vereséget, és nem mellékesen a Flames és a Penguins is 5-2-re nyert. A Calgary úgy nyert Detroitban, hogy a Red Wings már a 9. percben 2-0-ra vezetett, aztán Jiri Hudler vezérletével jött a fordítás, Dennis Wideman két gólpasszt adott, míg Jonas Hiller 33-szor védett jól, sokszor nagy bravúrral. Hudler ütötte a győztes gólt is. A Pittsburgh-ben Patric Honqvist talált be kétszer, Jevgenyij Malkin pedig multipontot ért el.

A Columbus és a Minnesota is idegenben nyert. A Blue Jackers a New Jersey otthonában. Justin Faulk szerezte az első gólt, 2012. január 24-e óta először szerzett gólt, gólpasszt is adott, ahogy Brandon Dubinsky is. Szergej Bobrvoszkij a kapuban január 19-e óta először tudott meccset nyerni. Tovább száguld a cél felé a Minnesota, amelyben megint a kapus, Devan Dubnyk volt a sztár, elképesztő teljesítménnyel, most 37-szer védett jól, Zach Parise pedig gólt ütött és gólpasszt is adott. A Wild most öt pont előnnyel áll a nyugati kilencedi Los Angeles előtt a hetedik helyen a konferenciában.

Az Ottawa a Buffalo ellen nyert, Andrew Hammond nyolcadikból a hetedik győzelmét szerezte meg. A Chicago csak nehezen, büntetőkkel győzött az Edmonton ellen, Corey Crawford, a Bléackhawks-kapus 46-szor védett, Ben Scrivensnek 38-szor kellett. A meccset az Arizonától tradelt Antoine Vermette büntetője döntötte el.

New Jersey Devils-Columbus Blue Jackets 2-3

Carolina Hurricanes-Minnesota Wild 1-3

Ottawa Senators-Buffalo Sabres 3-2

Detroit Red Wings-Calgary Flames 2-5

Chicago Blackhawks-Edmonton Oilers 2-1 - szétütéssel

Anaheim Ducks-Pittsburgh Penguins 2-5