A Boston 24 óra alatt kétszer nyert

2015.03.08. 20:19

465520290_slide.jpgNem sok pihenő jutott a Boston hokicsapatának, kevesebb, mint 24 óra leforgása alatt két, nagyon fontos meccset kellett lejátszania. Előbb a szombati matinén, szétlövésben győzte le a Philadelphiát, és Brad Marchand volt a találkozó hőse. A csatár előbb 11,4 másodperccel a vége előtt egyenlített, majd a hosszabbításban a győztes gólt is beütötte. A Bruinsban 1984 óta Marchand az első, aki ilyen produkcióra képes. Aztán még egy nap sem telt el, jött a Detroit a TD Gardenbe, és Marchand továbbra sem fáradt el, az első harmad ötödik percében, emberhátrányból szerzett vezetést. Egy percig sem látszott a Bostonon a fáradtság, Daniel Paille a második harmadban vágott kettőt Jonas Gustvasonnak, ráadásul a második emberhátrányos gól volt az első Paille-találat, aki az utolsó hat meccsén a negyedik gólját ütötte. A harmadik harmad gyors gólváltása után (hat perc alatt három gól esett) lecsillapodtak a csapatok. A Boston remekül őrizte előnyét és a hétvégét két, nagyon fontos győzelemmel zárta. Az meg, hogy ez hogyan jött össze, külön dicséretet érdemel.

Vasárnap kora este még a Carolina az Edmontont, és még közép-európai idő szerint éjfél előtt a New Jersey a Philadelphiát fogadta. Ezekről is beszámolunk rövidesen, ahogy a másik három vasárnapi meccsről is. Szombat még egy-két franchise-rekordot adta át a múltnak.

Aztán jött a Tampa Bay, amely a 26. hazai győzelmét szerezte meg a Dallas legyőzésével, ennyi pedig sosem volt még a franchise-nak. Nem mellékesen már csak három pontra van a tavalyi 56 pontot jelentő hazai rekordtól. A Washingtonban Alekszandr Ovecskin a 44. gólját szerezte, míg Nicklas Bäckström a 418. gólpasszát jegyezte, ezzel a klub örökrangsorában utolérte az eddigi első Michal Pivonkát. A pontlistát pedig Islanders hokisa, John Tavares vezeti, három pontot szerzett a Florida elleni vesztes meccsen, 32 gólja és 38 gólpassza van az Isles csapatkapitányának.

Amúgy a Metrpolitanban tovább folyik a négy legjobb egymás kergetése. A Washington a Buffalót ütötte ki, a Pittsburgh a liga legjobbja után a bajnokot is elintézte, ráadásul most Marc-Andre Fleury gólt sem kapott, Martin Brodeur óta az első kapus, aki egy szezonban két meccsen is gól nélkül megúszta a regnáló bajnokkal szemben. Az Islanders szétlövésben kapott ki a Florida otthonában, így most a sorrend: 1. Islanders 88, 2. Rangers 85, 3. Pittsburgh 85, 4. Washington 82.

A Vancouverben a magyar származású Bo Horvath az elmúlt három év óta az első újonc aki legalább 10 góllal és ponttal áll, Horvathnak 10 gólja és 19 pontja van, a San Jose ellen Radim Vrbata duplázott. A Coloradóban Szemjon Varlamov 44 védéssel hozta karrierje 18. shutoutját. Harmadik olyan meccse volt a szezonban, amikor 40, vagy annál több lövéssel hozza gólnélküli meccsét, ilyen pedig az NHL 1967-es kiterjesztése óta csak kétszer volt korábban: Bill Ranford az 1986–1987-es, Mike Smith az 2011–2012-es idényben. És akkor Jarome Iginla. Emberelőnyős gólt szerzett, ami a 581. találata volt karrierje során, 1211. pontjával lehagyta a 43. Bobby Clarke-ot, és már csak ötre van Jeremy Roenicktől, és Larry Murphytől.

Boston Bruins–Philadelphia Flyers 3–2 - hosszabbításban

Toronto Maple Leafs–St. Louis Blues 1–6

Tampa Bay Lightning–Dallas Stars 5–4

Florida Panthers–New York Islanders 4–3 – szétlövéssel

Washington Capitals–Buffalo Sabres 6–1

Columbus Blue Jackets–Colorado Avalanche 0–4

Nashville Predators–Winnipeg Jets 1–3

Arizona Coyotes–Montreal Canadiens 0–2

Los Angeles Kings–Pittsburgh Penguins 0–1 – hosszabbításban

San Jose Sharks–Vancouver Canucks 2–3

Vasárnap

Boston Bruins-Detroit Red Wings 5-3