Hason csúszva is lehet gólt ütni az NHL-ben

2015.03.09. 10:54

semin.jpgEz Alekszandr Szjominnak, a Carolina orosz csatárának sikerült, az Edmonton elleni, hétfő hajnali meccsen. A 31 éves csatár csapata első gólját szerezte, amikor már 3-0-ra vezetett az Oilers. Az első harmadban helyzetben csúszott el, majd a lendület továbbvitte, így a jégen csúszva, hátranyúlva kanalazta be a korongot Richard Bachman lábai között a kapuba. Szjomin indította el a Carolina gólparádéját, hiszen szépítő gólja után Jött a 20 éves Elias Lindholm, aki majdnem 16 percet töltött a jégen, élete első mesterhármasát ütötte, két gólpasszt is adott, így 5 pontja is karriercsúcsot jelent. A Carolina a második harmad végére visszajött a háromgólos hátrányból, és a végén 7-4-re nyert. Jeff Skinner duplázott, Eric Staal pedig négy gólpasszt adott.

A Carolina-Edmonton meccs összefoglalója

A Boston-Detroitról tegnap írtunk, a Bruins, szombat-vasárnapi rohanásban gyorsan összeszedett négy pontot, ellépett a Floridától a playoffért folytatott csatában. Majdnem az Ottawa is a Calgary sorsára jutott, a Senators a második harmad végén 4-0-ra vezetett a Flames ellen, aztán kevesebb, mint 11 perc alatt kiegyenlített a kanadai csapat. Pechjére a szétlövést végül elbukta. A büntetők is csak nagy küzdelemben, a hatodik körben dőltek el. Az Ottawa kapusa 42-szer védett.

A New Jersey simán verte a Philadlephiát. A csapat így ünnepelte a meccs előtt köszöntött 20 évvel ezelőtti New Jersey Devilst, amely megnyerte a Stanleyt. A meccs legjobbja az az Adam Henrique lett két góllal, Steve Bernier három asszisztot jegyzett. A Minnesotának most nem jött össze a győzelem, a Colorado elvitte mind a két pontot, Jarome Iginla újabb kettővel növelte pontjai számát, már 1213-nál tart. A New York Rangers Cam Talbot 29 védésével és Derick Brassard győztes góljával nullázta le a Chicagót, és egy pontra feljött az Islanders mögé a csoportjában.

Carolina Hurricanes-Edmonton Oilers 7-4

New Jersey Devils-Philadelphia Flyers 5-2

Minnesota Wild-Colorado Avalanche 2-3

Ottawa Senators-Calgary Flames 5-4, szétlövés után

Chicago Blackhawks-New York Rangers 0-1, hosszabbítás után