És akkor jött Rick Nash

2015.03.11. 10:37

465806280_slide.jpgA Rangers fantasztikusan menetel a csoportgyőzelem felé, ezt nyomatékosítandó szerda hajnalban behúzta a New York-i rangadót, Anders Lee vezetőgólja után fordított és nyert a Nassau Coliseumbvan. Rick Nash 39. szezonbeli gólja hozta a vendéggyőzelmet, három Islanders siker után a Rangers két győzelemmel zárta le a két csapat szezonbeli sorozatát. Cam Talbot most 29 védéssel lett a mezőny második legjobbja, Nash már csak két gólra van karrierje legjobbjától. Az Islandersben Kyle Okposo 22 meccs kihagyás után tért vissza, Nick Leddy viszont sérülés miatt hiányzott, a Toronto elleni találkozón sérült meg a keze. Az Islanders még egy ponttal vezeti a Metropolitant a Rangers előtt, de utóbbi négy meccsel kevesebbet játszott, így a vesztett pontok tekintetében a legjobb keleten.

Az Atlantic két legjobbja is összescsapott, de 61 percig egyetlen gólt sem láttak a nézők Montréalban, aztán a hosszabbításban Tyler Johnson a Tampa javára döntötte el a meccset, Ben Bishop 19 védéssel hozta a shutoutot, Carey Price 35-ször védett. a Canadiens áll a konferencia élén egy ponttal előzi a Tampát és az Islanderst. Az Atlanticban szereplő Columbus és Carolina is egymással játszott, méghozzá egy látványos meccset, amely aztán szétlövésben dőlt el, Ryan Johansen érdeme a győztes gól. A Carolinában Justin Faulk 3 pontot szerzett, a Columbusban Scott Hartnell duplázott. A Dallas Vernon Fiddler góljával nyert a Philadelphia ellen, Kari Lehtonen pályafutása első meccsét nyert meg a Flyers ellen, 13 vesztes meccs után.

A Boston sorozatban harmadszor nyert, ezzel már hat ponttal előzi a Floridát, és simán továbbjutó helyen áll. Az Ottawa elleni sikerhez a 28. születésnapját ünneplő Tuukka Rask 39 védése is kellett, a már hatodik meccs pontszerző Ryan Spooner kétszer is betalált. A St. Louis 4-1-ről majdnem elbukta a Winnipeg elleni meccset, a Winnipeg az utolsó harmadban, 13 perc alatt egyenlített. De aztán 63 másodperccel a vége előtt jött Barret Jackman, és eldöntötte a meccset.

A Jets ezzel lépéshátrányba került a Minnesotával szemben, amely könnyen győzte le a New Jerseyt. A Wild féltucat góljából Thomas Vanek kétszer vette ki a részét, Jared Spurgeon és Chris Stewart is 1+1-gyel zárt, a Minnesota utolsó hét meccséből hat győzelemnél tart. A Los Angeles tovább kapaszkodik, a Colorado otthonában elért győzelemmel tovább kapaszkodott a Winnipeg mögé, már csak egy pont a különbség, de a bajnok még mindig vonal alatt van. A Kingsben a védő Brayden McNabb gólja mellett két gólpasszt oszott ki. A Los Angeles negyedóra alatt lerendezte a meccset, ekkor már 3-1-re vezetett.

New York Islanders-New York Rangers 1-2

Philadelphia Flyers-Dallas Stars 1-2

Carolina Hurricanes-Columbus Blue Jackets 3-4, szétlövés után

Montreal Canadiens-Tampa Bay Lightning 0-1, hosszabbítás után

Ottawa Senators-Boston Bruins 1-3

St. Louis Blues-Winnipeg Jets 5-4

Minnesota Wild-New Jersey Devils 6-2

Colorado Avalanche-Los Angeles Kings 2-5