Az Ottawa kapusa 76 éves rekordot döntött meg

2015.03.14. 14:39

466145318_slide.jpgAz utóbbi időben menetelő csapatok közül az Ottawa nem állt le, a Minnesotát viszont az Anaheim állította meg St. Paulban. Az Islanders kicsit befékezett így hajrában, az otthon eddig kiválóan szereplő New York-i csapat az Ottawától kapott ki. A Sens már 2-0-ra vezetett a 40. perc végére, de elsősorban megint Andrew Hammondot kell dicsérni, aki 34 védéssel lett a találkozó legjobbja. Curtis Lazart választották a másodiknak és a hazai szépítő gólt szerző Tyler Kennedyt a harmadiknak. Az Ottawa az utolsó 12 meccséből a tizediket nyerte meg, már csak öt pontra van a nyolcadik helytől. Hammond teljesítmény két szempont miatt is kiemelkedő. Egyrészt a második harmadban 22-szer védett, ekkor jutott csapata kétgólos előnyhöz. Másrészt, 1939 óta nem volt olyan kapus a ligában, aki élete első tíz meccséből kilencet megnyer, nem mellékesen meccsenként kettő vagy annál kevesebb gólt kap. 76 éve ezt Frank Brimseknek sikerült, ami most Hammondnak. Az Islanders ebben a szezonban először kapott ki háromszor egymás után otthon.

A Minnesotának viszont megszakadt a jó sorozata, otthon kapott ki az Anaheimtől, a vendégek győztes gólját Jakob Silfverberg ütötte. A Ducks 93 pontja jelenleg a legtöbb a ligában. A Washington otthon rontott a mérlegén, a Dallas viszont utolsó hat meccséből az ötödiket nyerte, és a Stars helyzete sem reménytelen. A 11. nyugaton, de csak öt pontra van a nyolcadik Los Angelestől. Ales Hemsly két gólpasszt adott, Vernon Fiddler multipontot ért el.

A Calgary az ötödik helyre lépett előre nyugaton, miután 6-3-ra verte a Torontót. A Sean Monahan, Jiri Hudler, Johnny Gaudreau trió fantasztikusan játszott: kilenc pontot (4 gól+5 gólpassz) hozott össze, a 20 éves Monahan és a 21 éves Gaudreau utolsó hat meccsén 9 pontnál jár már. Mindketten a második idényüket töltik a Flamesnél, előbbi 51, utóbbi 53 pontnál jár,  fantasztikus teljesít mindkét fiatal. Két, a továbbjutásra már esélytelen meccsén a Columbus szétlövésben nyert az Edmonton ellen. A Blue Jackets újonca, Alexander Wennberg két gólpasszal lett a mezőny legjobbja, az asszisztjai mellett a fiatal svéd büntetője döntötte el a meccset.

Washington Capitals-Dallas Stars 2-4

Columbus Blue Jackets-Edmonton Oilers 5-4 - szétlövéssel

New York Islanders-Ottawa Senators 1-2

Calgary Flames-Toronto Maple Leafs 6-3

Minnesota Wild-Anaheim Ducks 1-2