Nagyon nagy verést kapott a Detroit

2015.03.14. 21:25

466216610_slide.jpgMatinés meccsekkel kezdődött a szombati játéknap az NHL-ben. Ahogy pár napja írtuk, a Detroit kényelmesen harmadik csoportjában, onnan előrébb, vagy hátrább nem igen fog kerülni az alapszakasz április 11-i zárásáig. Nem is nagyon erőltette meg magát a csapat Philadelphiában, de arra a legpesszimistább Detroit-drukkerek sem gondoltak, hogy a csapat a szombati matinén egy laza hetest kap a Flyers otthonában. Pedig ez történt. Amúgy sem győzni jár a Red Wings Phillybe, 1997 óta sorozatban tizedszer kapott ki. A hét gólból Brayden Schenn kettővel vette ki a részét, 3 pontot szerzett, ahogy az 1+2-vel záró Wayne Simmonds is. A Philadelphia ezzel a győzelemmel is messze van a playofftól, most kereken tíz pont a hátránya a nyolcadik Boston és Washington mögött.

Nem csak Philadelphiában játszottak helyi idő szerint nem sokkal dél után, Bostonban a Bruins a Pittsburgh-öt fogadta és 2-0-ra le is győzte. Milan Lucic az első harmad közepén szerzett vezetést, és egyben győztes gólt, és ezt az előnyt a legvégéig meg tudta őrizni a Boston, amely sikerével utolérte keleten a Washingtont, sorozatban ötször nyert egymás után. Zdeno Chara az utolsó percben – amikor már Thomas Greiss, a Penguins-kapus nem volt a jégen – korongot szerzett és nagyszerűen találta el az üres kaput. Tuukka Rask 30 védéssel hozta szezonbeli harmadik shutoutját.

Ezekben a percekben zajlik a San Jose–Chicago meccs, után pedig még kilencet rendeznek majd hajnalban. Lesz egy Los Angeles–Nashville és egy New York Islanders–Montréal rangadó is.

Philadelphia Flyers–Detroit Red Wings 7-2

Pittsburgh Penguins–Boston Bruins 0-2