Nyugaton az Anaheim, a ligában a Rangers az első

2015.03.16. 09:22

466455484_slide.jpgA vasárnap legizgalmasabb meccsét az Anaheim és a Nashville játszotta, a tét pedig, hogy melyik csapat vezetheti a nyugati konferenciát. Rosszul kezdődött az Anaheimnek a meccs, hiszen 40 perc után már 2-0-ra vezetett a Predators. Aztán jött a nagy fordulatot hozó utolsó húsz perc és négy Ducks-gól. Csak úgy kapkodták a fejüket a vendégek, az Anaheim a tizedik percre, és 35 másodperc alatt megfordította a meccset, Kyle Palmieri és Nate Thompson ennyi idő alatt szerzett két gólt. Nem életbiztosítás két játékrész után vezetni az Anaheim ellen, a kaliforniai csapat ebben a szezonban már tizenegyedszer fordította meg az utolsó harmadban a meccset. A Nashville ráadásul csoportja első helyéről is leszorult, a St. Louis szintén a harmadik harmadban ütött három góllal győzte le a Dallast, Jake Allen 28-szor védett, Vlagyimir Taraszenko pedig már a 34. gólját szerezte. A 23 éves orosz folyamatosan fejlődik, első évében még csak nyolc, majd 21 gólja volt, idén már 67 pontnál jár. A Blues és a Predators is 93-93 ponttal áll.

Nagyszerű sikere ellenére sem az Anaheim a liga legjobbja. A New York Rangers a Florida legyőzésével szintén 95 pontig jutott, de hárommal kevesebbet játszott, mint riválisa. A Rangers sikerében óriási szerepet vállalt Cam Talbot, akinek csak nagyon nehezen lehetett gólt ütni. Ez csak Brandon Pirrinek sikerült. A Henrik Lundqvist sérülése miatt első számú kapussá előlépett Talbot 38-szor védett a meccsen. A nyáron érkező Matt Hunwick, míg a télen a San Josetól szerződtetett James Sheppard első Rangers-gólját szerezte. A csapatnak 95 pontja 68 meccs után az 1971–1972-es szezon óta nem volt, utolsó 17 meccséből 14-et nyert meg, csak egy találkozón nem szerzett pontot. A Wild Card-pozíviókért harcoló Washington és Boston egymással meccselt, Braden Holtby 32 védéses shutoutjával a Capitals nyert, Nicklas Bäckström újabb két asszisztjával már 53-nál jár, 71 pontja holtversenyben a liga második legjobb eredménye (Ovecskinnel, Crosbyval együtt, eggyel John Tavares mögött).

A Detroit tegnapi, pittsburghi sikerét már megírtuk. A Carolina Brad Malone győztes góljával, legyőzte a Columbust, három vereség után nyert megint a Canes. Az Ottawa pedig továbbra sem adja fel, a Philadelphiát szétlövésben győzte le, a kanadai csapat az utolsó 17 meccséből most nyert tizenharmadszor, 15 találkozón szerzett pontot, most 77-nél jár, öttel áll a keleti-8. Boston mögött. Andrew Hammond kapus megint zseniálisan védett, 27 lövést fogott meg. A 27 éves, draftnélküli kanadairól a szezon előtt sokat nem lehetett tudni. Mindössze egy meccse volt az NHL-ben. Aztán Craig Anderson és Robin Lehner is megsérült, őt meg felhívták az AHL-ből. 12 meccsen védett eddig, amelyből 10-et megnyert a csapata, 1,39 a kpottgól/meccs átlaga, és egészen zseniális, 0,955-ös a védéshatékonysága.

New York Rangers-Florida Panthers 2-1

Columbus Blue Jackets-Carolina Hurricanes 2-3

Dallas Stars-St. Louis Blues 0-3

Ottawa Senators-Philadelphia Flyers 2-1, szétlövés után

Washington Capitals-Boston Bruins 2-0

Anaheim Ducks-Nashville Predators 4-2