Az Anaheim bajnokverés után megint ligaelső

2015.03.19. 08:39

466778098_slide.jpgHárom egygólos győzelemmel véget ért meccset játszottak csütörtökön, amelyben két csoportelső is jégre lépett. Az Anaheim kaliforniai rangadót nyert, míg a Chicago az Islanders után, a Rangerst is elintézte. Az Anaheimben a Vancouver korábbi ikonja, Ryan Kesler ütötte a győztes gólt, a csatár ebben a hónapban csak másodszor volt eredményes. Ezzel együt ez volt Kesler 200. gólja, amellyel a 11. amerikai születésű hokis, aki elérte ezt a mérföldkövet. Ez volt a Ducks 45. győzelme az idényben, amire korábban négyszer volt példa a klub történetében. Az Anaheim 97 pontjánál most senkinek sincs több a ligában.

Brad Richards harmadik harmadban szerzett góljával győzte le a New York Rangerst. Scott Darling a Blackhawks kapujában 25-ször védett, a kapusnak ez volt az első gólnélküli meccse, eddig 10 NHL-meccsén hét győzelme volt. Volt szerencséje is, a New Yorkiak kapuvast is találtak a meccsen. A Chicago amúgy 18 év után tudta shutouttal legyőzni a Rangerst, akkor ez Chris Terrerinek sikerült a Madison Square Gardenben. A Rangers ennek ellenére 95 pontos, kevesebb meccset játszott a vetélytársainál, és így is öt ponttal vezet. A Chicago sorozatban negyedik győzelmével két pontra jött fel a Nashville, háromra a St. Louis mögé.

A nap harmadik meccse szétlövésben dőlt el, a Columbus így nyert Edmontonban. A Blue Jackets kapusának, Curtis McElhinney-nek karriercsúcsot jelentő 44 védést kellett fogni, Ryan Johansen és Alexander Wennberg is pontos volt a büntetőzésnél, Wennberg például parádésan tette fel a felső sarokba. Az Oilers 0-2-ről fordított, Mark Letestu szerezte a hosszabbítást érő gólt, Artyom Anyiszimov a 400. meccsét játszotta. A Columbus utolsó öt meccsén kilenc pontot szerzett, de a playofftól már nagyon messze van.

New York Rangers-Chicago Blackhawks 0-1

Edmonton Oilers-Columbus Blue Jackets 3-4, szétlövés után

Anaheim Ducks-Los Angeles Kings 3-2, hosszabbítás után