Jagr már a legendás Esposito előtt áll

2015.03.20. 09:38

466928894_slide.jpgFokozódik a feszültség, a csapatoknak 10-12 meccse van hátra az alapszakaszból, egyre nagyobb az ilyenkor megszokott tülekedés a playoffos helyekért. Keleten a Florida és a megállíthatatlannak tűnő Ottawa tett újabb komoly lépést a továbbjutásért. A Panthers a Detroitot győzte le, és Jaromir Jagr újabb csúcsokat döntött meg. 718. gólját szerezte, amellyel lehagyta az örökrangsorban 5. Phil Espositót. 1073. asszisztja is megvan a 43 éves cseh hokisnak, hatra van a hatodik Adam Oates-től, míg 1791 pontjával már csak hétre van a negyedik Ron Francistől. A Floridának még 11 meccse van hátra, és ha Jagr ezt egészségesen végigjátssza, nem álom az újabb rekorddöntés. A Panthers most öt pontra van a nyolcadik helytől.

Az Ottawa megállíthatatlanul halad a cél felé, amelynek útjából most épp azt a Bostont takarította el, amely előtte áll a keleti nyolcadik helyen. Látványos, 10 gólt hozó meccs volt, Kyle Turris három pontjával és két góljával. A Senators február 10-e óta 14 pontot szerzett, óriási hátrányt dolgozott le, és két pontra megközelítette a Bostont. Bár megszakadt Andrew Hammond remek sorozata, de ezt a kapus a győzelem miatt sem bánja, pályafutása első 13 meccsén két gólnál többet egyszer sem kapott, csak most. 14 kezdéséből a 12. győzelmét szerezte meg, ami elképesztő sorozat. A csoport élén a Montréal áll, már négy pont előnnyel a Tampa előtt, mivel 4-0-ra verte a Carolinát. Carey Price 31 védése az idei nyolcadik shutoutot hozta. Az edző Michel Terriennek a 197. győzelme volt ez, ezzel a klub örökrangsorának a negyedik helyén áll.

Alekszandr Ovecskinnel száguld a Washington, a remek Minnesotát győzte le a Capitals idegenben, az orosz pedig két gólt is ütött a nagyszerűen védő Devan Dubnyknak. Ovecskin ezzel már 47 gólnál tart, vezeti a góllövőrangsort. Nem mellesleg a Washington pontszámban utolérte a Dallasban újabb, sorozatban negyedik vereségét elszenvedő Pittsburgh-öt. Jamie Benn góllal és gólpasszal segítette a Starst a Jevgenyij Malkin és Patric Hornqvist nélkül játszó Pittsburgh ellen.

A Minnesota kikapott, a Winnipeg viszont nyert nyugaton, fontos győzelem volt a St. Louis ellen, Andrew Ladd büntetője döntött a szétlövésben. A Winnipeg és a Minnesota maradt a wild card pozícióban. A Pacificban az Anaheimet követő Vancouver meglepő hazai vereséget szenvedett, a Calgary viszont nyerni tudott. A Calgary a már továbbjutásra nem esélyes Philadelphiát intézte el, Johnny Gaudreau továbbra is remek formában, a Flames 21 éves újonca megint három ponttal vette ki részét a sikerből, utolsó öt meccsén nyolc pontot hozott össze, 20 gólja van és ilyen kzedés 1998 óta nem volt az NHL-ben, amikor a Coloradóban Chris Drurynak sikerült hasonló. A Vancouver otthonában a Columbus vágott féltucatot, Marko Dano vezértletével, akinek két gólja mellett asszisztja is volt.

A vonal alatt van most pihenő bajnokcsapat, a Los Angeles és a San Jose is, még mindig hat pont hátránnyal, annak ellenére, hogy nyerni tudott Torontóban. A Sharks Joe Thornton két gólpasszával, és Logan Couture multipontjával intézte el a Maple Leafst. Thornton a 900. gólpasszát jegyezte, 1274 meccsen 1256 pontja van. A Colorado is megpróbálja a lehetetlent, de 12 meccs alatt hét pont hátrányt ledolgozni szinte lehetetlen. Az Avs ennek ellenére is magabiztosan nyert Arizonában, az újonc, élete első gólját szerző Freddie Hamilton góljával és Jarome Iginla két pontjával. A Coyotes-ban Oliver Ekman-Larsson két gólt ütött, 19 góljával a legeredményesebb védő az NHL-ben

Toronto Maple Leafs-San Jose Sharks 1-4

Montreal Canadiens-Carolina Hurricanes 4-0

Ottawa Senators-Boston Bruins 6-4

Florida Panthers-Detroit Red Wings 3-1

Minnesota Wild-Washington Capitals 2-3

Winnipeg Jets-St. Louis Blues 2-1, szétlövés után

Dallas Stars-Pittsburgh Penguins 2-1

Calgary Flames-Philadelphia Flyers 4-1

Vancouver Canucks-Columbus Blue Jackets 2-6

Arizona Coyotes-Colorado Avalanche 2-5