Törött bottal ütötte a győztes gólt

2015.03.23. 09:32

38d8a1d0-d0ca-11e4-9958-11fc2667b63e_screen-shot-2015-03-22-at-3-29-39-pm.pngMegszilárdította harmadik helyét az Atlantic-divízióban a Detroit, miután hosszabbításban győzte le a St. Louist, ráadásul nem is akármilyen góllal. A rendes játékidőben gólpasszt adó Justin Abdelkadernek, a hosszabbítás 24. másodpercében csak az üres kapuba kellett beütni, ez nem is bonyolult feladat, de törött bottal annál inkább. Még a rendes játékidő végén, Patrik Berglund kiállítása miatt emberelőnyben játszott a Red Wings. Marek Zidlicky óriási bombája átcsúszott Jake Allen kapuson, és Abdelkadernek – amikor maga elé akarta tenni a korongot – eltörött a botja, így csak éppen beleszúrni tudott a korongba, amely így is átment a gólvonalon. Zseniális találat volt, ami még ennél is nagyobb szenzáció, hogy a New York Rangers az Anaheimmel törölte fel a jeget, és a liga élére ugrott. Minden lényeges a hajtás alatt.

Justin Abdelkader töröttbotos gólja

A Detroit–St. Louis meccs összefoglalója

Folytatta hihetetlen sorozatát a New York Rangers, legyőzte az Anaheimet, nyugat legjobbját, de nem is akárhogy. Derek Stepan (2+1), és Keith Yandle (0+3) három-h-rom pontjával hetest vágott a Ducksnak. Ez a siker azt is jeleni, hogy a jelenleg három 99 pontos közül a legkevesebb meccset játszó Rangers ugrott a liga élére. A szezonban a Ragers először ütött hét gólt, az Anaheim pedig először kapott ennyit. Az első tíz perc volt szoros, ekkor még csak 3-2 volt a Rangers javára.

Újabb fontos meccset bukott a Boston, a csoportban előtte álló Tampától kapott ki, pedig ez, az utolsó 11 egymás elleni meccsen először történt meg. A csapat legjobbja, Steven Stamkos ezúttal góllal nem, de Brad Marchand elleni bunyóval vétetette észte magát. Stamkos elég régen, 2008-ban, még előséves korában állították ki bunyó miatt. A Boston így maradt 84 pontos, az Ottawa esetleges újabb győzelmével már vonal alá csúszik. A Tampa 97-tel, kettővel lemaradva áll a Montréal mögött. A Vancouver a második helyét szilárdította meg az Arizona legyőzésével, a 33. születésnapját ünneplő Coyotes-kapus Mike Smith-nek 41 védése volt, Alexander Edler emberelőnyből szerezte a győztes gólt.

Detroit Red Wings-St. Louis Blues 2-1, hosszabbítás után

Tampa Bay Lightning-Boston Bruins 5-3

New York Rangers-Anaheim Ducks 7-2

Arizona Coyotes-Vancouver Canucks 1-3