Úgy játszottunk, mintha mi állnánk a 30. helyen

2015.03.23. 16:14

usa-today-8471354_0.jpgBruce Boudreau nagyon csalódott volt csapata, az Anaheim Ducks vasárnap esti, New York-i meccse után, a Rangers alaposan elintézte a ligaelsőt, a 7-2-es győzelem azt is jelentette, hogy a Rangers ezzel a bajnokság alapszakaszának jelenleg legjobb csapata. Az edző sok más mellett megjegyezte: "Úgy játszottunk, mintha a 30. helyen állnánk a ligában , nem pedig az elsőn." Természetesen a kaliforniai csapat pillanatnyi összeomlása váratlan, a Rangers egy egészen hihetetlen sorozatot produkálvya jutott fel egyelőre a csúcsra. Az utolsó 20 meccséből 16-2-2-es rekorddal álló Rangers ráadásul azt a bravúrt is bemutatta, hogy az utolsó tíz meccsén kettő vagy annál kevesebb gólon tartotta ellenfeleit – ilyen sorozatra 1971 márciusa óta nem volt példa a klub életében –, nem is csoda tehát, hogy ezeken a találkozókon összesen nyolcszor nyert, 17 pontot gyűjtött.

A hárompontos Derek Stepan már ötödször zárta ilyen eredményesen meccsét a szezonban, 33 gólpasszát jegyzete, és harmadik emberelőnyös gólját ütötte. A három gólpasszig jutó Keith Yandle 40 asszisztnál tart, amellyel második a védők között. Carl Hagelin pedig a 16. gólját szerezte, pályafutása 57. találatával pedig a klub történetének negyedik legeredményesebb svéd hokisa lett. A Rangers a pontátlagban, a győzelmek számában, a gólkülönbségben, és a pontszámban is a liga élén áll.

A vesztes csapat legjobbja Corey Perry lett, aki kétszer is betalált Cam Talbot kapujába. Perry ezzel pályafutása során ötödször érte el a harmincgólos határt, és a klub történetében ennél többször csak két korábbi legenda, Teemu Selanne és Paul Kariya volt képes.