Tovább kapaszkodik a bajnok, New Yorkban nyert

2015.03.25. 10:13

467442778_slide.jpgÚjabb fontos lépést tett a Los Angeles és a Minnesota a playoff felé, a Winnipeg viszont kétgólos előnyről bukott. A Montréalvereséggel is a liga első 100 pontosa ebben a szezonban, kikapott a Metropolitan első három helyezettje, és egymás után kétszer az Anaheim is. Röviden összefoglalvó ezek történtek az NHL szerda hajnali meccsein. A legnagyobb harc most a Pacific harmadik helyéért van. A bajnokcsapat nagyon fontos meccset nyert meg a New York Rangers otthonában. Ki más, mint a csapat két sztárja igyekszik bármi áron a rájátszásba gyömöszölni a Los Angelest. Anze Kopitar két gólpasszal lett a meccs embere, Marian Gaborik góljával a második, Jonathan Quick pedig 34 védéssel a harmadik, Kopitar az elmúlt négy meccsen hét pontot szedett össze. Mike Richards egymás után a második meccsét játszotta, mióta visszahívták az AHL-ből, január 21-e óta nem szerepelt az NHL-ben, az utolsó két meccsén pontja nincs, -2-es a plusz/mínusz mutatója. A Calgary ezt a játéknapot kihagyta, így a Kings 86 pontjával utolérte a Flamest, de ezzel együtt is még vonal alatt van.

Nyugat szabadkártyás helyein e pillanatban a Minnesota és a Winnipeg áll. Előbbi a New York Islanders otthonában nyert szétlövésben, Zach Parise góljával és büntetőjével, Devan Dubnyk megint zseniális volt, 37 védéssel és három büntető hárításával zárt, a hazaiaknál John Tavares szerzett újabb gólt. A Winnipegnek már nem volt ekkora szerencséje, hiába vezetett a meccs 16. percében már 2-0-ra, öt vancouveri gól jött utána, amelyből Radim Vrbata vállalt kettőt, plusz egy gólpasszt is.

A két New York-i csapat mellett a Metropolitan harmadik legjobbja, a Pittsburgh sem tudott nyerni, a Penst a St. Louis verte saját közönségek előtt a hosszabbításban. Ahogy a Jets, a Pittsburgh is kétgólos előnyt adott el. Blake Comeau és Steve Downie hiába szerzett 17 másodperc alatt előnyt, a második harmad végére már ikszre álltak, a ráadás 35. másodpercében pedig Alexander Steen ütötte a két pontot érő gólt. A Centralban a a Blues mellett a Nashville is nyerni tudott a Montréal ellen, de a Canadiens egy pontja azt is jelenti, hogy az első csapat ebben az idényben, amely elérte a 100 pontot. A Predatorsban az újonc Filip Forsberg gólja jelentette a győzelmet, bemutatkozott a Preds 2014-es első körös (11.) draftosa, Kevin Fiala is az NHL-ben. A liga két legjobb kapusának meccsén Pekka Rinne 29 védéssel hozta 39. győzelmét.

Egymás után másodszor kapott ki az Anaheim, de még így is kilenc pont előnnyel vezeti csoportját. A kaliforniai csapatot most a Columbus lepte meg saját otthonában. Scott Hartnell volt a hős, aki mesterhármast vágott John Gibsonnak, az 1021, meccsénél tartó csatárnak ez volt karrierje nyolcadik triplája. A Blue Jackets kapujában Szergej Bobrovszkij 37-szer védett jól. A Tampa nem akar lemaradni a Montréal mögött, a továbbjutásra áhítozó Floridát győte le úgy, hogy a Panthers a második harmadban előbb 18 másodperc alatt kiegyenlített, majd a vezetést is megszerezte. A Boltsnak ez volt a 46. győzelme a szezonban, amellyel franchise-rekordot állított be. A Tampa ezzel már kilen ponttal vezet a Detroit előtt, amely otthon kapott ki az Arizonától. A detroiti születésű David Moss ütött kettőt, Mark Arcobello szerezte a győztes gólt a hosszabbításban. Jégre lepétt Darren Helm, akinek az éjszaka extrém körülmények között, a kórházba vezető úton született meg a kislánya.

New York Islanders-Minnesota Wild 1-2, szétlövés után

New York Rangers-Los Angeles Kings 2-4

Pittsburgh Penguins-St. Louis Blues 2-3, hosszabbítás után

Columbus Blue Jackets-Anaheim Ducks 5-3

Detroit Red Wings-Arizona Coyotes 4-5, hosszabbítás után

Tampa Bay Lightning-Florida Panthers 4-3

Nashville Predators-Montreal Canadiens 3-2, hosszabbítás után

Vancouver Canucks-Winnipeg Jets 5-2