A New York Rangers már hátradőlhet

2015.03.27. 10:17

467683186_slide.jpgMegvan az NHL 2014–2015-ös szezonjának első továbbjutója. A New York Rangers győzelmével már olyan előnybe került, hogy azt semmilyen körülmények között nem adhatja el, így biztosan ott lesz a playoffban a tavalyi nagydöntős. Ráadásul a Rangers éppen azt az Ottawát intézte el, amelyen kapujában Andrew Hammondnak így nem sikerült a csúcsdöntés, élete 16. meccsén maradt 14 győzelmen. Olyannyira nem ment most Hammondnak, hogy az ötödik bekapott gól után le is kapták a jégről, és az ECHL-ből felhívott, élete első meccsén Chris Driedger 10 lövésből tízet fogott meg. Henrik Lundqvist már ott ült a cserepadon, de Cam Talbot védte a meccset. Chris Kreider két gólt ütött, három pontot szerzett, Derek Stepan két gólpasszt adott, Tanner Glass szezonbeli első gólját szerezte. Rick Nash most egy pontot szerzett, az utolsó nyolc meccsén csak a másodikat, március 10-e óta nem szerzett gólt.

Az Ottawa így is vonal felett maradt, mert a Boston otthon nem tudta legyőzni az Anaheimet, Ryan Getzlaf góljával, hosszabbításban kapott ki, pedig 40 másodperccel a vége előtt mg vezetett, de Corey Perry egyenlíteni tudott. Most a Bostonnak és az Ottawának is 85-85 pontja van, a Bruins hat meccse nem tud nyerni. A Florida viszont élni tudott az előtte álló két csapat botlásával, és nagyon fontos két pontot szerzett Torontóban. Három fiatal, Jonathan Huberdeau, Steven Kampfer és a torontói születésű Brandon Pirri a második harmadban, tíz perc alatt ütött három góljával eldőlt a meccs. A torontói Sam Carrick élete 14. meccsén az első gólját szerezte. Jaromir Jagr viszont karrierje 1075. gólpasszát adta, és az 1793. pontját szerezte. Az asszisztokban már csak négyre van az örökrangsor-6. Adam Oates-től, a pontlistán szintén ötre a negyedik Ron Francistől. E csúcsok megdöntésére még nyolc meccse maradt, feltéve persze, ha jövőre nem vállal újabb szezont a 43 éves cseh, de erről még nincs semmi hír.

Keleten a már biztos utolsó Buffalo az Arizonától kapott ki otthon, a hazaiaknál Brian Gionta, a vendégeknél Oliver Ekman-Larsson ért el multipontot. A Sabres-kapus, Matt Hackett 38-szor védett. A ligautolsó Sabres mellett keleten már matematikailag is kiesett a Toronto, valamint az a Carolina is, amely most a továbbjutó helyen pihenő, de az utolsó tíz meccséből mindössze hármat nyerő Pittsburghöt intézte el. A Hurricanesben Eric Staal 3 pontot hozott össze, Cam Ward 27-szer védett, Brad Malone pedig két gólpasszt adott. A Washington csak hosszabbításban, Matt Niskanen találatával győzte le a New Jerseyt, amelynek a Philadelphiával és a Columbusszal együt már csak számszakilag maradtak esélyei.

Nyugaton is sokkal izgalmasabb jelenleg, ami a nyolcadik hely környékén történik. Ide most a Los Angeles érkezett meg, amely két nap alatt mindkét New York-i csapatot legyőzte. A bajnok Anze Kopitar győztes góljával győzte le a tobvábbjutó helyen álló Islanderst, amelynek kapujában Jaroslav Halak 34-szer védett, a vendégeknél Nick Shore élete első góljt szerezte. Pocsék szériát mutat az alapszakasz végére, mint a Pittsburgh, utosló tíz meccseből három siker van csak, utolsó hat hazai meccséből egyet sem nyert meg. A Kings ezzel csoportjában megelőzte a Calgaryt, a harmadik helyre lépett fel. A Wild Card pozícióért küzdő Winnipeg a Montréalt ütötte ki, Ondrej Pavelec volt a hős, akinek szinte képtelenség volt gólt ütni, 39 védéssel lett a mezőny legjobbja. A Minnesota 91, a Winnipeg 90 ponttal áll, a csoportjában a Dallas már nyolc ponttal van mögöttük.

A Vancouver otthon kapott ki meglepetésre a Coloradótól, a Pacificben így a Los Angeles már csak kettő pontra van a Canuckstól. Az Avs a másod harmadban ütött három góllal döntötte el a két pont sorsát, így is csoportja utolsó helyén áll. A Vancouver amúgy az éppen 100 éve Stanleyt nyerő Vancouver Millionaires mezében lépett jégre. A Nashville-nek is megvan a 100. pontja, miután a Tampát legyőzte, a Bolts így maradt csoportja második helyén a Montréal mögött, a Predators viszont előzött, a St. Louist taszította le az első helyről. A San Jose tízgólos meccsen verte a Detroitot, Patrick Marleau két gólja mellett gólpasszt is adott, de a Sharks ezzel együtt sem került közelebb a rájátszáshoz.

Boston Bruins-Anaheim Ducks 2-3, hosszabbítás után

Buffalo Sabres-Arizona Coyotes 3-4, hosszabbítás után

New York Islanders-Los Angeles Kings 2-3

Washington Capitals-New Jersey Devils 3-2, hosszabbítás után

Carolina Hurricanes-Pittsburgh Penguins 5-2

Toronto Maple Leafs-Florida Panthers 1-4

Ottawa Senators-New York Rangers 1-5

Detroit Red Wings-San Jose Sharks 4-6

Tampa Bay Lightning-Nashville Predators 2-3

Winnipeg Jets-Montreal Canadiens 5-2

Vancouver Canucks-Colorado Avalanche 1-4