Továbbjutott a Nashville és az Anaheim is

2015.03.28. 22:04

467905034_slide.jpgSzombat hajnalban három, kora este hat meccset rendeztek. Elsősorban a továbbjutás szempontjából nézzük az eseményeket. Még a pénteki játéknapon a Minnesota 4-2-re győzte le a Calgaryt egy nagyon fontos meccsen. A Wild az utolsó harmadban ütött három góljának köszönheti a két pontot. Thomas Vanek a 20. gólját szerezte a Minnesotában és a 31 éves osztrák mind a tíz NHL-szezonjában elérte ezt a határt. A legsikeresebb a 2006–2007-es idénye volt, amikor a Buffalóban 43 gólig jutott. A Boston legalább néhány óriág megint továbbjutónak érezheti magát, a remek New York Rangerst győzte le a két Original Sixes meccsén. Milan Lucic két gólt szerzett, Carl Söderberg két pontig jutott. Henrik Lundqvist február 2-a után védett megint, de 26 védése kevés volt a sikerhez, ahogy Rick Nash 40. gólja is. A 30 éves csatár, a góllövőlistán a második helyen áll, március 10-e után szerzett megint gólt, 2009-ben volt legutóbb egy szezonban ennyi gólja. A Boston most 87 pontos, az Ottawának kettővel kevesebb van, de rövidesen a Toronto otthonában lép majd jégre.

Újabb két csapat jutott a legjobb tizenhatba, azaz a rájátszásba. Az Anaheim New Yorkban győzte az utolsó 10 meccsén mindössze két győzelemmel álló Islanderst. A hazaiaknál most Michal Neuwirth védett, de ő sem tudta megakadályozni, hogy Rickard Rakell, Kyle Palmieri és Andrew Cogliano gólt szerezzen. A Ducks 103 pontos, eggyel vezet a Nashville előtt, amely szintén a keleti parton, a Washington otthonában tudott nyerni. Mattias Ekholm kezdte a gólgyártást, aztán a washingtoni Troy Brouwer kétszer betalált, Filip Forsberg most három pontot szerzett. Az újonc 20 éves svéd már 76 meccsen van túl, és 59 pontja van. A Predators 2012 után jutott megint tovább, nyolc pontra van a 2007-es franchise-rekordtól.

Még pénteken a Chicago megint meglepő hazai vereséget szenvedett, a Columbustól kapott öt gólt, ezzel már csak egyetlen pont az előnye a Minnesotával szemben. Cam Atkinson a karrierje során másodszor szerzett mesterhármast, a 25 éves, Cody Goloboeuf pedig két gólpasszt adott, karrierje során hat gólpassza van eddig a védőnek, ebből kettőt ezen a meccsen ért el. Az Edmonton pedig lenullázta a Dallast, Richard Bachman második meccsén nem kapott gólt, ehhez pedig 29-szer kellett védenie. Ugyanígy 4-0 lett a szombati, Detroit–Tampa meccsnek is a végeredménye, a Red Wings a második harmadban három perc és 54 másodperc alatt vágott hármat a Boltsnak, ezzel el is dőlt ez a meccs. Petr Mrazek 23 védéssel hozta szezonbeli második shutoutját. A Tampa így továbbra sem tudott csoportja élére lépni, maradt egy ponttal a Montréalt követve, míg a Detroit kilenccel áll a Lightning mögött.

A Pittsburgh utolérte az Islanderst, miután Sidney Corsby vezérletével legyőzte a Arizonát. A kanadai sztár gólt ütött és kettőt előkészített. 70 meccsen 25 gólja és 78 pontja van, utóbbiban már kettővel vezet a philadelphiai Jakub Voracek, néggyel az Islandersben hokizó John Tavares előtt. A meccs érdekessége, hogy mind az öt gól az utolsó harmadban esett. Az emlegetett Voracek két asszisztig jutott a San Jose elleni meccsen, még a büntetőpárbajban is betalált, de ez is kevés volt a Sharks ellen, szétlövésben nyert a kaliforniai csapat, amely így is távol maradt a nyolcadik helytől nyugaton. Hajnalban még hét meccs lesz, a már emlegetett Toronto–Ottawa mellett Montréal–Florida, Carolian–New Jersey, St. Louis–Columbus, Colorado–Buffalo, Vancouver–Dallas meccsek, valamint egy nagyon fontos, Minnesota–Los Angeles találkozót rendeznek.

Pénteken

Minnesota Wild–Calgary Flames 4-2

Chicago Blackhawks–Columbus Blue Jackets 2-5

Edmonton Oilers–Dallas Stars 4-0

Szombaton

Washington Capitals–Nashville Predators 3-4

Boston Bruins–New York Rangers 4-2

New York Islanders–Anaheim Ducks 2-3

Philadelphia Flyers–San Jose Sharks 2-3, szétlövés után

Pittsburgh Penguins–Arizona Coyotes 3-2

Detroit Red Wings–Tampa Bay Lightning 4-0