Jövő szombatra eldől minden

2015.04.05. 19:48

bruns_burns_slide.jpgEgyetlen hét maradt az NHL idei szezonjának alapszakaszából és a 16 playoffsoból eddig csak hét nevét tudjuk biztosan, ez a szám az elmúlt két játéknapon sem bővült. Keleten hirtelen bajba került a Pittsburgh is, amely az utolsó 10 meccséből csak hármat nyert meg, vasárnap hajnalban a sorozatban kilencedik meccsét nyerő Columbus otthonában is kikapott. A Blue Jackets már nem juthat tovább, ennek ellenére az utóbbi meccsein a Penguins mellett, az Islanderst, a St. Louist, a Chicagót, az Anaheimet, a Calgaryt és a Vancouvert is legyőzte. A továbbjutásért harcolók közül a Boston szétlövésben győzte le a Torontót, az Ottawa pedig hosszabbításban a Washingtont.

Ebben a konferenciában a Boston és a Pittsburgh 95-95 ponttal áll a vonal felett, a Ottawa most hárommal lemaradva alatta. Mivel a Florida simán, 4-0-ra kapott ki otthon a Tampától, a Panthers már nem juthat tovább, három meccs alatt nyolc pontot matematikailag sem lehet ledolgozni.

A két New York-i csapat kilenc gólt lőtt ellenfeleiknek. A Rangers egyértelmű célja a Presindent Trophy elhódítása, mivel a csoportgyőzelem, így a továbbjutás is már biztosan megvan. Domonic Moore duplázott, Henrik Lundqvist 35-ször védett a meccsen. A Rangers 107 ponttal áll a liga élén, az Anaheimnek ugyanennyi van, de a kaliforniai csapat kettővel kevesebbet játszott, ráadásul szombaton hazai jégen kapott ki a Coloradótól.

Nyugaton is sok kérdés még nyitott. Legalább négy, ennyi hely kiadó még. A Calgary és a Los Angeles áll a szabadkártyás helyen, a Winnipeg is nyert a Vancouver ellen. A San Jose Arizonában szenvedett vereséget, ezzel már csak matematikai esélye maradt a továbbjutásra. Hét nap, és minden kiderül

Szombati eredmények

Buffalo Sabres-Chicago Blackhawks 3-4     

New Jersey Devils-Montreal Canadiens 3-2 - szétlövés után

Dallas Stars-St. Louis Blues 5-7     

Anaheim Ducks-Colorado Avalanche 2-4    

San Jose Sharks-Arizona Coyotes 3-1

Vasárnapi eredmények

Carolina Hurricanes-Philadelphia Flyers 3-2 - szétlövéssel

Columbus Blue Jackets-Pittsburgh Penguins 5-3

Winnipeg Jets-Vancouver Canucks 5-4

Boston Bruins-Toronto Maple Leafs 2-1 - szétlövéssel

Ottawa Senators-Washington Capitals 4-3 - hosszabbítás után

Florida Penthers-Tampa Bay Lightning 0-4

New York Islanders-Buffalo Sabres 3-0

New York Rangers-New Jersey Devils 6-1

Minnesota Wild-Detroit Red Wings 2-3 - szétlövéssel

Nashville Predators-Dallas Stars 3-4 - hosszabbítás után

Arizona Coyotes-San Jose Sharks 5-3

Edmonton Oilers-Calgary Flames 0-4

Los Angeles Kings-Colorado Avalanche 3-1