Sokszoros bajnokok kerülhetnek bajba

2015.04.07. 10:17

468693426_slide.jpgVasárnap a Detroit idegenbeli legyőzésével a Washington is továbbjutott a playoffba. Az Islandersnek már csak egy pontra van szüksége ehhez, a további három helyre négyen pályáznak jó eséllyel, köztük olyan sztárcsapatok, mint a Detroit, a Boston, a Pittsburgh és a jelenleg vonal alatt álló Ottawa. A húsvét két napján a Senators a Toronto otthonában hibázta el a lehetőségeg, szétlövésben kapott ki, így most két ponttal lemaradva áll az egyaránt 95 pontos, fentebb említett három csapat mögött. A Pittsburgh sorozatban harmadszor kapott ki, és kerülhet a végén így nagy bajba. A Penguins sorozatban nyolcadszor kapott ki a Philadelphiától, így most már azon is izgulnia kell, hogy meglegyen a playoff. A Flyersben Steve Mason 46-szor védett jól.

A Montréal floridai győzelmével sincs még meg a csoportgyőzelem, a New York Rangers viszont megint eggyel közelebb került a President Trophyhoz. Az utóbbe hetekben menetelő Columbust sikerült a Rangernsek megállítania, de csak hosszabbításban. Derek Stepen hárompontos meccsén a győztes gólt ütötte, de előtte, 27,5 másodperccel a vége előtt az egyenlítő gólt is a 16 gólos csatár szerezte, aki utolsó két meccsén öt pontot (3+2) hozott össze. A Rengersnek most 109 pontja van, kettővel előzi az Anaheimet.

Nyigaton is fontos pontokról döntő meccseket játszottak. Már csak két négy kiadó, de erre öt jelentkező is van. A Vancouver most közelebb, a Los Angeles távolabb került, miután a kit csapat meccsén a Canucks szétlövésben nyert. A bajnokcsapatból Jeff Carter, Anze Kopitar, és Marian Gaborik is büntetőt rontott, ami még sokba kerülhet. A továbbjutásra esélyesek közül a Minnesota és a Winnipeg egymással játszott. A Wildnak egy győzelem már továbbjutást érhetett volna, ennek ellenére a Jets nyert, amellyel visszaelőzte a Los Angelest, és most egy pont előnnyel továbbjutásra áll. A Winnipeg kapusa, Ondrej Pavelec megint remekelt, 32 védéssel a harmadik shutoutját hozta a szezonban és fontos két pontot hozott csapatának.

A Buffalo már 4-0-ra is vezetett a Carolina ellen, és 4-3 lett a vége. A Dallas pedig a San Jose matematikai esélyét is elvette, 5-1-re verte a Sharksot, amely így most már biztosan nem mehet tovább. Nyugaton most az a helyzet, hogy a St. Louis, a Nashville és a Chciago (amely vasárnap éppen a St. Louistól kapott ki otthon), valamint az Anaheim már továbbjutott. A Vancouver 97 ponttal, a Calgary 93-mal áll a Pacific dobogóján. A szabadkártyás hely most a 96 pontos Minnesotáé, és a 94 pontos Winnipegé. A Los Angeles most vonal alatt és 93 ponttal áll. Kedden a Winnipeg St. Louisba, a Los Angeles Edmontonba, a Minnesota Chicagóba megy, a Calgary otthon játszik az Arizonával. Keleten az Ottawa-Pittsburgh meccs sok mindenről dönthet, de jégen a Detroit , és a két New York-i csapat is. Az alapszakaszból már csak hat nap van hátra

Vasárnapi eredmények

Detroit Red Wings-Washington Capitals 1-2

Philadelphia Flyers-Pittsburgh Penguins 4-1

Florida Panthers-Montreal Canadiens 1-4

Toronto Maple Leafs-Ottawa Senators 3-2 - szétlövéssel

Chicago Blackhawks-St. Louis Blues 1-2

Hétfői eredmények

Minnesota Wild-Winnipeg Jets 0-2

Buffalo Sabres-Carolina Hurricanes 4-3

New York Rangers-Columbus Blue Jackets 4-3 - hosszabbítás után

Vancouver Canucks-Los Angeles Kings 2-1 - szétlövés után

San Jose Sharks-Dallas Stars 1-5