Ovecskin előrevetődve ütött szenzációs gólt

2015.05.02. 22:04

A szombat egyetlen meccsét már helyi idő szerint kora délután lejátszották. Nagy csata volt ismét a New York Rangers és a Washington között, és a Capitals két orosz csatára is gólt ütött, mégis a hazaiak örültek a végén. 3-2-re nyertek, ezzel kiegyenlítették a párharcot, amely majd hétfőn folytatódik.

A Rangers semmit nem bízott a véletlenre, úgy nekiesett ellenfelének, hogy már a 38. másodpercben megszerezte a vezetést. Az előretett korongot Derek Stepan tette középre, Jesper Fast lövése még kijött Braden Holtbyról, amit Chris Kreider vágott be. Henrik Lundqvistnak 4:30-nál kellett először nagyot védenie, Ovecskin óriási ziccerét fogta meg, majd 17 kivédekezett washingtoni emberhátrány után Dan Boyle törte meg a jeget, a kékvonalról vágta be. Az első harmad végére 15-4 volt a kapura lövések aránya a hazai csapat javára.

A második harmadban összekapta magát a Washington és egy nagy védelmi hibából szépített. A belőtt, majd a kapusról kipattanó korongra sem figyeltek a védők, és Kuznyecov már a negyedik gólját ütötte. Az utolsó harmadban két Capitals-védő egyike sem érte el a Derick Brassard felé csúszó korongot, a csatár pedig úgy lőtte be, hogy Holtby-n éppen csak átcsúszott.

A meccs összefolglalója:

De még nem volt vége, jött Ovecskin, és a klasszisának megfelelő gólt szerzett. Két védő között korcsolyázott el erőszakosan, és estében, előre vetődve, irgalmatlanul bevarrta a felső sarokba. Az orosz csatár hatodik gólja és az ötödik gólpassza volt a 14. MSG-ben lejátszott playoff meccsen. Az utolsó percekben a Washington ment előre az egyenlítésért, de a nagyobb helyzet Holtby kapuja előtt akadt.

Ovecskin szenzációs gólja

New York Rangers–Washington Capitals 3-2 (2-0, 0-1, 1-1)

New York, Madison Square Garden, 18 006 néző, vezette: Dan O'Rourke, Dan O'Halloran.

Gólszerzők

NY Rangers:
Chris Kreider (2) ASST: Jesper Fast (1), Derek Stepan (2) 00:38
Dan Boyle (1) PPG 15:40
Derick Brassard (4) ASST: Martin St. Louis (2), Rick Nash (4) 46:07

Washington:
Jevgenyij Kuznyecov (4) ASST: Jason Chimera (3) 33:59
Alekszandr Ovecskin (4) ASST: Joel Ward (4), Brooks Orpik (2) 50:29

Kapusok: Henrik Lundqvist 30/32 – Braden Holtby 32/35.

Kiállítások: 2 – 8. Kapura lövések: 35 – 32. Emberelőny: 1/4 – 0/1.

A párharc állása: 1-1.