Lábról pattant góllal vezet a Rangers

2015.05.16. 21:59

A New York Rangers kezdte jobban a főcsoportdöntőt. A keleti első meccsen a végén, a lábbal szerzett Dominic Moore góllal 2-1-re legyőzte a Tampár és vezeti a párharcot. Brian Boyle sérülés miatt hiányzott a Tampából, azonban Ryan Callahan ott lehetett az első meccsen. A csatárt négy napja vakbélműtéten esett át, de így is vállalta a játékot.

Az első harmadban a New York volt az aktívabb, bár csak a harmadik percben ütött először kapura. Ben Bishopnak háromszor is közvetlen közelről kellett hárítania, Rick Nash lehetősége volt talán a legnagyobb, de aztán gól és kiállítás nélkül pörgött le az első harmad. A Rangers 11-7-re vezetett ekkor a kapura lövésekben. A második harmad elején viszont Henrik Lundqvistnek akadt több dolga, egyszer fejjel mentett egy lövést. Aztán belelendült megint a Rangers, és a lehető legjobbkor, 13 másodperccel a harmad lefújása előtt megszerezte a vezetést. Derek Stepan egy lecsorgó korongot közvetlen közelről kotorta a kapuba.

A harmadik játékrészben aztán a Tampa háromszor egymás után emberelőnybe került, de már az első kihasználta, Ondrej Palat közvetlen közelről húzta be.

Nagyon úgy nézett ki, hogy döntetlen lesz a hatvan perc után, de nem az lett, erről Dominic Moore gondoskodott, aki első playoff-gólját szerezte, nem is akárhogy. A fiatal Kevin Hayes az alapvonalról, nagy erővel tette középre korongot, amely Moore lábáról pattant a kapuba. Mivel nem tett rugó mozdulatot, érvényes volt a gól, amely győzelmet ért.

Ben Bishop kilenc meccs után először volt a New York elleni vesztes csapat kapusa. A párharc hétfőn, ismét a Madisonban folytatódik.

New York Rangers-Tampa Bay Lightning 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)

New York, Madison Square Garden, 18 006 néző, vezette: Steve Kozari, Dan O'Halloran

Gólszerzők

NY Rangers: Derek Stepan (4) ASST: Chris Kreider (1), Ryan McDonagh (5) 39:47, Dominic Moore (1) ASST: Kevin Hayes (2), Derick Brassard (4) 57:35.

Tampa Bay: Ondrej Palat (4) ASST: Tyler Johnson (5), Victor Hedman (6) PPG 46:45.

Kapusok: Henrik Lundqvist 23/24 – Ben Bishop 28/30.

Kiállítások: 8 – 4. Kapura lövések: 30 – 24. Emberelőnyök: 0/2 – 1/4.

A párharc állása: 1-0 a New York Rangers javára.