Szétesik az NHL bajnoka?

2015.07.11. 16:11 Módosítva: 2015.07.11. 16:21

Ahogy az várható volt, a Blackhawksnál komoly gondot okoz a következő szezonban a fizetési sapka alá férni. Brandon Saad már Columbusba ment, Brad Richards Detroitba, Patrick Sharp a siker újabb áldozata.

Ahogy az a 2015-ös szezon végén várható volt, a Stanley Kupa-győztes Chicagónak egyre nehezebb beleférnie a 71,4 millió dolláros fizetési sapka alá. Már bajnoki cím másnapján sokat írtak arról az Egyesült Államokban, hogy a Blackhawks csak úgy tud talpon maradni, hogy egy-két sztárjától kénytelen megválni.

Brandon Saad már Columbusban van, és most az 526 meccsén 249 gólt szerző, 277 gólpasszt adó Patrick Sharp is eligazolt. A Dallas csapott le rá, aki cserébe a védő Trevor Daley-t és a csatár Ryan Garbuttot adta. Előbbinek 3,3, Garbutt-nak 1,8 millió dolláros szerződése van, Sharpnak 5,9 milló dollárt kellett volna fizetni a következő szezonra.

A Chicago most 70 418 millió dolláron áll, éppen csak a fizetési sapka alatt. Három UFA-ja van: Johnny Oduya és Michal Rozsival, valamint a csatár Daniel Carcillo. Marcus Krüger és Joakim Nordström pedig RFA.

A bajnoki cím megnyerése óta Kimmo Timone (befejezte), Brad Richards, Antti Raanta, Brandon Saad és Antoine Vermette már távozott, Artyom Anyiszimov, Marko Dano, Viktor Tyihonov és most Daley és Garbutt érkezett. Még egészen biztos lesz mozgás, a fentebb említett öt szabadügynök miatt is. Nem vakmerő megállapítás az, hogy új csapatot kell építeni. Lehet erre a következő szezon rá fog menni?