Beindult az élet az NHL-ben

2015.09.22. 14:25

Hétfő hajnalban még csak három, kedd hajnalban már 12 meccset játszottak az NHL előszezonjában. Volt történelmi hosszabbításos gól, bravúros újoncbemutatkozás, sok-sok fiatal, akik még edzőtáborok után kaptak bizonyítási lehetőséget klubjuktól. Izgalmas ősz elé nézünk, a részletek a hajtás alatt.

Érdekes eset az Islandersben hokizó Kirill Petrové. A most 25 éves oroszt még 2008-ban, és csak a harmadik körben draftolta a mostantól Brooklynban szereplő csapat. Öt szezont húzott le a KHL-ben, márt úgy volt, hogy Szentpéterváron folytatja, amikor az Isles entry level megállapodást kötött az egyszeres bajnokjal. Most az első felkészülési meccsen a Philadelphia ellen a győztes gólt ütötte, John Tavares és Anders Lee is betalált.

A másik New York-i, a Rangers egy hatossal kezdett a New Jersey ellen, sok fiatal volt eredmnyes. Köztük a Devilsben két gólig jutó Jayson Megna, aki a legutóbbi két idényt még Pittsburghben töltötte. A Penguins amúgy Beau Bennett büntetőjével győzte le a Columbust szétlövésben.

Nagy érdeklődés előzte meg a Calgary és az Edmonton meccsét (ebből is kettő volt, ahogy másik két párharcból is). A nagyok meccsét az Oilers 3-1-re, a fiatalokét 4-2-re nyerte. A nagy ígéretnek kikiáltott 2015-ös 1/1-es Connor McDavid két assziszttal kezdte profi pályafutását. A Toronto is kétszer győzte le az Ottawát. Az egyiken PA Parenteau ütött két gólt, a másikon pedig Joffrey Lupul. Említsük meg az 1/2-est is. Jack Eichel emberhátrányos góllal mutatta meg kivételes tehetségét.

Az eredmények között itt böngészhet.