Phil Kessellel gálázott a Pittsburgh

2015.09.23. 14:58

Az NHL előszezon harmadik napján 13 meccset rendeztek. Bemutatkozott a Pittsburgh-ben Phil Kessel és első meccsén két gólt ütött, a Pittsburgh pedig 7-3-ra verte a Carolinát. Kessel hat idény után hagyta ott a Torontót. A Boston a 19 éves cseh, David Pastrnak két góljával (a második a hosszabbításban esett) verte a Washingtont. A Philadelphia 5-3-ra nyert a NY Rangers ellen, és a 33 éves Jevgenyij Medvegyev nyitotta a gólok sorát, aki még sosem játszott az NHL-ben, a tavaly még a KHL-s Ak Barszban hokizott. Három világbajnokságon is szerepelt a védő. Kétszer is eredményes volt viszont Shayne Gostisbehere, a 22 éves hokis 2012-es draftos, mindössze két NHL-meccse van idáig.

Sidney Crosby és Kessel máris érzi az összhangot

Floridában Jonathan Huberdeau-nak is jól indult az idényt két gólt ütött a Dallasnak. Montréalban Michael McCarron karrierje első profi gólját szerezte, ahogy a St. Louisban Spencer Asuchak is. A 24 éves kanadairól még a nhl.com sem tudott szinte semmit. Minor ligákban játszott korábban, eddig mindössze 24 AHL-s meccsel büszkélkedhet, ezeket is a legutóbbi idényben szedte össze.

Visszatért a jégre a nyáron szexuális zaklatással vádolt Patrick Kane, a Chicago nagy meccsen győzte le hosszabbításban a Detroitot, amely az utolsó negyedórában 1-4-ről jött vissza. Kilenc gól és overtime volt a Colorado-Anaheim meccsen is. A tavaly a Canadiensben és a Ducksban is hokizó Jiri Sekac duplázott. Vancouver gólképtelen volt a San Jose ellen, a Los Angeles pedig a 23, eddig AHL-ben szorgoskodó Jordan Weal győztes góljával verte az Arizonát.

Itt olvashatók az eredmények.