Már nem nyeretlen az Anaheim és a New Jersey

2015.10.19. 10:20

Vasárnap hosszabbításban nyert a New Jersey a New York Rangers, az Edmonton pedig a Vancouver ellen. Ezzel tovább nőt azoknak a meccseknek a száma, amely az új szabály bevezetése óta, a büntetők elkerülését igyekezett szolgálni. A Devils mellett véget ért az Anaheim vesszőfutása is, a Ducks a Minnesota legyőzésével először nyert meccset ebben a szezonban, arról nem is beszélve, hogy 173 perc után sikerült egyáltalán gólt ütni. Vlagyimir Taraszenko két gólja is kellett a St. Louis sikeréhez. A Los Angeles Tyler Toffoli győztes góljával győzte le a Coloradót.

Az Oilers tehetsége, Connor McDavid szenzációs gólpasszt adott Nail Jakupovnak. Ez a gól és a hétvége összefoglalója a hajtás alatt.

Röviden a hétvége összefoglalója: a Montréal a Detroit legyőzésével a hatodik meccsén is veretlen maradt, míg a Columbus nyeretlen, miután a Chicago vendégeként is vereséget szenvedett. A San Jose veretlen sorozat a New York Islanders ellen szakadz meg, amely sikerével átvette a vezetést a Metropolitanban.

Megvan a 2015-ös, 1/1-es draftos, Connor McDavid első három pontjos meccse. Az Edmonton a Calgaryt verte a szombati játéknapon 5-2-re, McDavid két gólt ütött és gólpasszt is adott. A fiatal tehetség így hat meccsen 3+2-nál tart. A Coloradóban John Mitchell a pénteki bajnokin, az Anaheim ellen sorozatban negyedik meccsén szerzett gólt, ezzel a franchise harmadik játékosa - Michel Goulet és Mats Sundin után -, aki iiyen bravúrra képes. A péntek hozta meg amúgy a Toronto, a Los Angeles és a Carolina idei első győzelmét.

1997 óta csak másodszor tudott nyerni a Carolina a Detroit otthonában, a csapat újonca Brock McGinn 55 másodperccel bemutatkozása után egyből betalált. Alexander Mogolnij 1989-es, hasonló cselekedete óta erre senki sem volt képes.

Pénteken Brandon Sutter (Vancouver) 500. meccsén a 100. gólját szerezte. Scott Hartnell (Columbus) pedig 600.pontját érte el, a 32. aktív játékos akinek ennyi pontja van. Szombaton Dallas 4-2-re verte a Floridát, méghozzá Tyler Seguin 4 (2+2) és Jamie Benn három (2+1) pontjával. Seguin és Benn 164 pontot hozott össze az elmúlt idényben.

A detroiti Dylan Larkin máris megdöntött egy rekordot. A fiatal a Red Wings első újonca, aki első öt meccsének mindegyikén szerzett pontot. A 19 éves csatár most 2+4-nél jár. Az arizonai Shane Doan a 900. pontját szerezte meg, Dale Hawerchuk után játékosa a klubnak, aki elérte ezt a határt.

New York Rangers-New Jersey Devils 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1, video)

Winnipeg Jets-St. Louis Blues 2-4 (0-0, 2-2, 0-2, video)

Anaheim Ducks-Minnesota Wild 4-1 (2-1, 0-0, 2-0, video)

Vancouver Canucks-Edmonton Oilers 1-2 (1-1, 0-0, 0-0, 0-1, video)

Los Angeles Kings-Colorado Avalanche 2-1 (1-0, 1-1, 0-0, video)