Valami nagy baj van Anaheimben

2015.10.27. 14:10

Nem kezdte jól az Anaheim a szezont, az egyszer biztos. Nyolc meccsből egyszer tudott csak nyerni, ötször rendes játékidőben, egyszer hosszabbításban, egyszer szétlövésben kapott ki. Ami ennél is drámaibb adat, hatszor nem tudott gólt ütni, a Minnesotát 4-1-re, tudta legyőzni, a Vancouvernek és a Nashville-nek tudott csak egy-egy gólt ütni. Ilyen kevés szerzett gólt nyolc meccs után 1931 óta nem produkált csapat az NHL-ben.

Azt nem sokan tudják még mi a baj, de tény: a két topsoros, Ryan Getzlaf és Corey Perry a legutóbbi idényben (ketten együtt) 58 gólt és 67 gólpasszt hozott össze. Ebben az idényben mindkettőjüknek 1-1 gólpassza van csak. A szintén első soron Carl Hagelin sem szerzett még eddig gólt. Két harmadik soros csatár, Rickard Rakell és Mike Santorelli mellett a Canucks ellen az első sorba kerülő Jiri Sekac volt csatárként eredményes, Cam Fowler, Sami Vatanen és Hamphuis Lindholm is védő létére talált a kapuba.

A csapat eddigi nyolc meccsén 29-szer lőtt átlagban kapura, ami a ligában csak a 21. helyre elég, viszont volt olyan, mint a Minnesota elleni meccs, amikor csak 15 lövés ment a kapura. Viszont a védekezéssel nincs túl nagy probléma, hoszen 91,7 százalékkal az Anaheim a legjobb emberhátrány ölő. Sokan Teemu Selanne visszavonulásában látják a csapat eredménytelenségének egyik legfőbb okát.

Az eddigi legkevesebb gól az NHL-ben:

MIndez azért is fájó, mert a kaliforniai szuirkolók nem ehhez vannak hozzászokva. Három egymás utáni évben nyerték a Pacificet. Ryan Getzlaf, Corey Perry, Ryan Kesler, Jakob Silfverberg, Patrick Maroon, Chris Stewart, Carl Hagelin, Andrew Cogliano szórták a gólokat, most pedig mindegyik neve mellett egy nulla áll.

Bruce Boudreau törtheti a fejét, és az Anaheim egy jó csapat, egészen biztosan kilábal majd a bajból. Csak az a kérdés mikor és még Boudreau-val fognak-e?