Vrbata mesterhármasával gálázott a Canucks

2015.12.08. 11:04

A cseh hokis először triplázott, amióta a Vancouver hokisa, a Canucks ötmeccses nyeretlenségi szériát szakított meg a Buffalo 5-3-es legyőzésével. A 34 éves cseh karrierje hatodik mesterhármasát szerezte, 2013. október 3-a óta az elsőt. A Sedin-ikrek is pontosak voltak. Daniel két gólpasszt adott, Henrik egy gólt ütött. A Sabres az elmúlt 16 évben csak egyszer tudott nyerni a nyugat-kanadai városban.  A Vancouver volt játékosait, Markus Naslundot, Todd Bertuzzit és Brendan Morrisont köszöntötte a meccs előtt.

Ahogy Raleigh-ben is megemlékezéssel kezdődött a meccs. A Colorado a húsz évvel ezelőtti bajnokcsapat tagjati köszöntötte a Minnesota elleni meccs előtt. Többek között Joe Sakic, Peter Forsberg, Patrick Roy, Ray Bourque, Adam Foote, Rob Blake, Sandis Ozolinsh, Valerij Kamenszkij és Milan Hejduk végezte el az ünnepélyes bedobást. A mai hősök aztán méltón ünnepelték meg a 1996-os bajnokcsapatot, John Mitchel élete első overtime-os góljával legyőzték a Wildot.

A Nashville a Boston otthonában nyert, a svájci Roman Josi két góljával és a svéd Viktor Arvidsson győztes góljával. A Predators 0-1 és 1-2 után tudta megnyerni a meccset. A bostoni Patrice Bergeron pályafutása 575. pontját szerezte, ezzel utolérte a klub örökrangsorában 11. helyen álló Milt Schmidt-et

Boston Bruins-Nashville Predators 2-3

Colorado Avalanche-Minnesota Wild 2-1 - hosszabbítás után

Vancouver Canucks-Buffalo Sabres 5-2