Nagyon rég volt ilyen jó az Edmonton

2015.12.15. 10:13

Kapusparádék hoztak idegenbeli sikereket az NHL kedd hajnali játéknapján. a washingtoni Barden Holtby 44-szer, az edmontoni Cam Talbot 47-szer védett jól, a Capitals a Pittsburgh, az Oilers pedig a Boston otthonában nyert, a kanadai csapatnak ez volt sorozatban a hatodik győzelme és a harmadik helyre jött fel a Pacific-divízióban. Az Edmonton amúgy emberemlékezet óta nem tudott nyerni a Boston otthonában, 1996. november 7-e óta ez volt az első sikerük. Ráadásul a liga egyik leghosszabb sorozata is megszakadt, a Boston 16 meccse volt pontszerző az Edmonton ellen. A tovább élő leghosszabb sorozatot az Arizona tartja, ugyancsak az Edmonton ellen, 2011 és 2015 között 19 meccsen szerzett pontot a Coyotes az Oilers ellen. A Washingtonban T.J. Oshie (2+1), az Edmontonban Jordan Eberle (1+2) szerzett három-három pontot, az Oilers Andrej Sekera overtime-os góljával nyert.

Amúgy sem a hazai csapatok napja volt ez. Az öt meccsből csak az Ottawa tudta saját közönségét megörvendeztetni, a Los Anegeles elleni győzelemmel. A Senators 0-1 után négy gólt vágott a második harmadban, Mike Hoffman (2+1) idei harmadik hárompontos meccsén. Hoffman 17 góllal csapata legeredményesebb játékosa, és 3 győztes góljával is az Ottawa élén áll, amelyben Mark Stone a 100. pontját szerezte a 132. meccsén ezzel a klub történetében a negyedik leggyorsabban érte el ez a mérföldkövet. A 100 pontos lista első háromja: Alekszej Jasin (107 meccs), Daniel Alfredsson (123 meccs), Jason Spezza (124 meccs).

Columbusban nyert a Tampa, Brian Boyle emberhátrányból szerzete a győztes gólt. A Blue Jacketsben először védett Joosa Korpisalo, a bemutatkozás 27 védéssel sikerült. A finnt 2012-ben, a 62. helyen draftolták. A Buffalo meglepő sikert aratott Detroitban, az utolsó alig több, mint négy percben fordítátották meg a meccset. A győztes gólt a 23 éves Johan Larsson szerezte, aki idén először talált a kapuba. A Sabres is már régen győzte le icdegenben a Detroitot, egészen pontosan 1994. március 6-án. És ha már a kapusokat dicsőítettük, nézzük meg Chad Johnson hihetetlen bravúrját, aki 19 másodperccel a vége előtt állította meg elképesztő vetődéssel Gustav Nyquist kisérletét.

A végére egy trade: A Pittsburgh és a Chicago védőt cserélt egymással. Traver Daley ment a Penguinshez Rob Scuderiért cserébe.

Ottawa Senators-Los Angeles Kings 5-3

Boston Bruins-Edmonton Oilers 2-3 - hosszabbítás után

Columbus Blue Jackets-Tampa Bay Lightning 1-2

Pittsburgh Penguins-Washington Capitals 1-4

Detroit Red Wings-Buffalo Sabres 1-2