Ilyen tömeg még nem volt büntetőpadon

2015.12.28. 10:12 Módosítva: 2015.12.28. 10:21

Egy Philadelphia-meccshez képest átlagos, 50 percnyi büntetést osztottak ki a bírók az Anaheim elleni meccsen, de olyat azért ritkán látni, hogy egyszerre öt játékos tolongott a büntetőpadon. Mindez már az 5. percben. Minden a Cory Perry és a Flyers-kapus, Steven Mason között kipattant vitából indult. Ryan White 10 percet, Luke Schenn és Mason kisbüntetést kapott, a nagybüntetést töltő White helyére beálló, majd a 32 másodperc múlva csatlakozó Claude Giroux-val együtt már öten szorongtak a büntetőpadon. A meccset amúgy az Anaheim éppen Perry két góljával viszonylag simán megnyerte. A büntetőpadról készült felvétel a hajtás alatt.

vvv

Az ottawai Craig Anderson 38 védésével nyert a Senators a Boston ellen. Floridában Aleksander Barkov két gólja döntött a Columbus ellen, a Panthers sorrendben hatodszor nyert és erre 2008. óta nem volt példa, és arra is már nagyon régen, hogy a Panthers vezeti a divízióját. Az Atlanticban a Florida egy ponttal áll a Detroit és a Montreal előtt. Az Islanders volt játékosa, Michael Grabner győztes góljával nyert a Toronto a New Yorkiak otthonában. A Dallas visszavágott a St. Louisnak, méghozzá Kari Lehtonen 33. shutoutjával, Jamie benn és Patrick Sharp is multiponttal zárt. Azért Brian Elliott is bemutatott néhány zseniális védést, mint például ezt:

A Carolina kapusa is remekelt, Eddie Lack 35 lövést hárított, nyert is a Canes a Chicago ellen. Lack december 15-e óta először állt a kapuban. Egyetlen gól, Bryan Little büntetője döntötte el a Winnipeg-Pittsburgh meccset, a Jetsnek április 9-e óta nem volt shutoutos győzelme, Connor Helleybuck 30-szor védett. Az Arizona Mikkel Boedker hosszabbításban szerzett góljával verte a Coloradót. A Calgary pedig folytatta zseniális hazai sorozatát, az Edmonton sem tudta megállítani a Saddledome-ban a Flamest, amely sorozatban 11-edszer nyert hazai jégen. Johnny Gaudreau és Mark Giordano szerzett -2 gólt. Ez most már franchise-rekord, október 30-a óta nem kapott ki a Calgary otthon.

Florida Panthers-Columbus Blue Jackets 3-2

New York Islanders-Toronto Maple Leafs 1-3

Chicago Blackhawks-Carolina Hurricanes 1-2

Anaheim Ducks-Philadelphia Flyers 4-2

Colorado Avalanche-Arizona Coyotes 1-2 - hosszabbítás után

Winnipeg Jets-Pittsburgh Penguins 1-0

Calgary Flames-Edmonton Oilers 5-3