Mindenkit érdekel: megvan Jágr 1100. gólpassza az NHL-ben

2016.02.05. 09:58

A Florida Panthers 6-3-ra legyőzte a vendég Detroit Red Wings csapatát az NHL csütörtöki játéknapján, a hazaiak legendás cseh csatára, Jaromir Jagr pályafutása 1100. gólpasszát adta az NHL-ben. A Toronto Maple Leafs szétlövésben verte a New Jersey Devilst, a kanadai csapat vezetőedzője, Mike Babcock ezredik alkalommal irányította az együttest. Alekszandr Ovecskin visszatért és győztes góljával a Washington legyőzte a New York Islanderst. Az edmontoni, tavalyi 1/1-es Connor McDavid hosszú sérülés utáni a visszatért két meccs öt pontnál tart.

Kereken egy tucat meccs volt hétfő hajnalban. Az egyik hős a 43 éves cseh Jaromir Jágr volt, akinek vezérletével száguld a Florida, hét pont előnnyel vezeti az Atlantic-divíziót. A cseh sztár egy gólt ütött, két gólpasszt osztott le, és az első asszisztja volt az ezeregyszázadik. Ezzel maradt az örökrangsor hatodik helyén, még 34-re van az ötödik Paul Coffey. Jágr a 738. gólját szerezte és 1839 pontja van. Előbbiben háromra megközelítette az örökrangsor-3. Brett Hull-t, utóbbiban már csak 21-re van a szintén harmadik Gordie Howe-tól. Jágr ebben a szezonban 46 meccsen 16+21-nél tart, így könnyen lehet, hogy mindhárom mutatóban egyet lépni fog majd előre.

Jaromir Jagr 1100. gólpassza

Miért érdekel mindenkit?

Ezért.

Igazi mérföldkő-cunami volt a Toronto-New Jersey meccsen. Mike Babcock az 1000. meccsén állt a kispad mögött, Dion Phanuef a 800., Joffrey Lupul a 700., Nazem Kadri a 300. meccsét játszotta. Pahneuf egy asszisztot jegyzett a szétlövés után megnyert meccsen, Babcock az 546. győzelmét szerezte meg, 307 vereség, 19 döntetlen és 128 hosszabbításos veresége van.

Az Edmonton nagyon tehetséges fiatalja, Connor McDavid november 3-án, a Philadelphia ellen sérült meg, és kereken három hónap kihagyás után kedden, a Columbus ellen tért vissza, győztes gólt ütött, 1+2-vel zárt. az Ottawa ellen 7-2-re megnyert meccsből két assziszttal vette ki a részét, élete első 15 NHL meccsén eddig 6+11-gyel áll. Az edmontoni gólparádéből Jordan Eberle 2 góllal és egy gólpasszal vette ki a részét. McDavid és Eberle 10 pontot hozott össze az elmúlt két meccsen.

És akkor szóljunk még Ovecskinről is, aki sérülés miatt hagyta ki az All Star gálát. Aki ismeri az oroszt jól tudja, hogy semmi pénzért nem hagyna ki ilyen bulit, nem kamusérülésről volt szó. Ovecskin az Isladers ellen a győztes gólt szerezte, pályafutása 86. győztes gólját ütötte, hatodikat ebben az idényben. A ligaelső Capitals-kapus Braden Holtby 31 győzelmét szerezte meg.

Florida Panthers-Detroit Red Wings 6-3

Toronto Maple Leafs-New Jersey Devils 3-2 - szétlövés után

Buffalo Sabres-Boston Bruins 2-3 - szétlövés után

New York Rangers-Minnesota Wild 4-2

Washington Capitals-New York Islanders 3-2

Ottawa Senators-Edmonton Oilers 2-7

St. Louis Blues-San Jose Sharks 1-3

Nashville Predators-Philadelphia Flyers 3-6

Colorado Avalanche-Dallas Stars 3-4 - hosszabbítás után

Arizona Coyotes-Chicago Blackhawks 4-5 - hosszabbítás után

Vancouver Canucks-Columbus Blue Jackets 1-2 - szétlövés után

Los Angeles Kings-Anaheim Ducks 2-4