Forsberg mesterhármasa Torontóban

2016.02.24. 09:05

A Nashville Predators 3-2-re legyőzte a Toronto Maple Leafs csapatát az NHL legutóbbi játéknapján, írta az MTI. A kanadai mérkőzésen a vendégek mindhárom gólját Filip Forsberg szerezte, aki először ért el mesterhármast az alapszakaszban. A svéd légiós korábban egy rájátszásos összecsapáson már ütött három gólt. A Nashville sorozatban kilenc idegenbeli meccsén szerzett pontot.

A legendás Gordie Howe-ról elnevezett mesterhárma most a New Jersey Devils orosz játékosának, Szergej Kalinyinnak jött ösze, aki a nagy rivális New York Rangers ellen volt eredményes, előkészített egy másik gólt és még egy bunyóban is részt vett.

A Tampa Bay Lightning és az Ottawa Senators megszakítás nélkül negyedszer nyert, a Detroit Red Wingsnek véget ért a négy vereségből álló sorozata, míg a Minnesota Wild négy siker után először kapott ki. Az Edmonton Oilers sorozatban ötödször szenvedett vereséget.

A Dallas Starsból Jamie Benn az utolsó hat percben kétszer talált be, csapata így nyert 5-3-ra Winnipegben. A két együttes az idényben négyszer találkozott, és mindig a texasiak győztek.

Toronto Maple Leafs-Nashville Predators 2-3

New Jersey Devils-New York Rangers 5-2

Carolina Hurricanes-Philadelphia Flyers 3-1

Detroit Red Wings-Columbus Blue Jackets 2-1 - szétlövéssel

Tampa Bay Lightning-Arizona Coyotes 2-1

Minnesota Wild-New York Islanders 1-4

Winnipeg Jets-Dallas Stars 3-5

Edmonton Oilers-Ottawa Senators 1-4

Los Angeles Kings-Clagray Flames 2-1