A Rangers továbbment, a Florida rekordot döntött

2016.04.05. 10:23 Módosítva: 2016.04.05. 10:23

Nagy lépést tett mind a két New York-i csapat az NHL rájátszása felé. A Rangers akkorát, hogy a Columbus 4-2-es legyőzésével be is jutott, sorozatban hatodszor. Derek Stepan és Chris Kreider gólt ütött és gólpasszt is adott, Ryan McDonough viszont az első harmadban megsérült. Az Islanders még a harcban álló Tampát verte simán, John Tavares 1+2-vel zárt, a hetedik Isles most négy pont előnnyel előzi a Philadelphiát, öttel a Bostont. Előbbi kettőnek még négy meccse van hátra, a Bostonnak már csak három.

A Florida 4-3-ra győzte le a Torontót, az újonc Rocco Grimaldi kétszer is betalált. A Panthers 99 ponttal ál és csapatnak még sosem volt ennyi pontja az alapszakaszban, a 2000-es, 98 pontos szezont sikerült felülmúlni.

Nyugaton már csak a nyolcadik helyért megy a harc, amelyet most a MInnesota birtokol 87 ponttal. A kilencedik Coloradónak 82 pontja van, még eggyel többet (hármat) játszik, mint a Wild. A St. Louis a már biztos kieső Arizona legyőzésével átvette a vezetést a Centralban. A Vancouverben Ryan Miller 40-szer védett, a Canucks a Los Angelest győzte le, a Kings így nem tudta a Pacificban visszaelőzni az Anaheimet.

Eredmények:

Columbus Blue Jackets-New York Rangers 2-4

Toronto Maple Leafs-Florida Panthers 3-4

New York Islanders-Tampa Bay Lightning 5-2

St. Louis Blues-Arizona Coyotes 5-2

Vancouver Canucks-Los Angeles Kings 3-2