Az Anaheim úgy bukott el, ahogy szokott

2016.04.28. 09:30

Szegény Anaheim, nem elég hogy kiesett, ilyen rossz sorozata még sosem volt korábban az NHL-ben. A kaliforniai csapat sorozatban negyedszer úgy bukta el a továbbjutást, hogy a hetedik meccset saját közönsége előtt veszítette el. Három évvel ezelőtt a Detroit, 2014-ben a Los Angeles, míg tavaly a Chicago jutott tovább a mindent eldöntő meccsen a Honda Centerben. Most pedig a Nashville volt az ünneprontó, Pekka Rinne 36-szo védet, a győztes gólt Paul Gaustad ütötte még az első harmadban. A Predators a San Jose ellen folytatja.

Közben keleten elkezdődött a főcsoport-elődöntő: a New York Islanders győzött Tampában. A Lightning már a 4. percben vezetést szerzett, ám az első harmad után - többek között Shane Prince két góljával - 3-1-re a vendégek vezettek. Az előnyük a meccs derekán tovább nőtt, az előző forduló hőse, John Tavares lövését védte be Ben Bishop. A hazaiak kapusát - aki a találkozó előtt tudta meg, hogy jelölték az alapszakasz legjobb kapusa díjra - le kellett cserélni. A Tampa ugyan még feljött 4-3-ra, ám a végén kapott egy üres kapus gólt.

A fiatal Prince-hez fűződik az a statisztika, hogy 1983 óta ő az első Islanders-hokis, aki a rájátszásban, az első harmadban két gólt ütött. Legutóbb Duane Sutternek, a Isles aranycsapata egykori játékosának sikerült.

Nyugat, főcsoport-negyeddöntő, 7. mérkőzés:

Anaheim Ducks-Nashville Predators 1-2 (0-2, 0-0, 1-0)

Gól: Ryan Kesler, ill. Colin Wilson, Paul Gaustad.

A párharc végeredménye: 4-3 a Nashville javára.

Kelet, főcsoport-elődöntő, 1. mérkőzés:

Tampa Bay Lightning-New York Islanders 3-5 (1-3, 0-1, 2-1)

Gól: Ondre Palat, Nyikita Kucserov, Valtteri Filppula, ill. Travis Hamonic, Shane Prince (2), John Tavares, Cal Clutterbuck.

A párharc állása: 1-0