A San Jose története első Stanley Kupájára készülhet

2016.05.26. 10:15

Története során először jutott az NHL nagydöntőjébe a San Jose, miután csütörtök hajnalban 5-2-re legyőzte a St. Louist, ezzel 4-2-es összesítéssel a nyugati konferencia bajnoka lett. Egyelőre várja az ellenfelét, de ez péntek hajnalban kiderül, akkor játssza keleten a hetedik meccsét a Pittsburgh és a Tampa Bay.

A Sharks 1991-ben indult el az úton, amelynek a vége ez az 5-2-es győzelem és a Stanka Kupa-döntő. A kaliforniai klub az első két harmadban gyakorlatilag eldöntötte a meccset, Joe Pavelski az első, Joel Ward a második harmadban ütött góljával 2-0 volt az állás. Aztán a harmadik harmadban Ward újra beköszönt, majd Joonas Donskoi gyakorlatilag kiütötte a St. Louist. A Blues még két Vlagyimir Taraszenko góllal próbált visszajönni a meccsbe, de Logan Couture a végén eldöntött mindent.

Patrick Marleau az 1411 meccsét játszotta a San Joseban, Joe Thorntonnal (1347) együtt összesen 2478-nál tartanak és az NHL-ben sosem volt még ilyen páros, aki ennyi meccsel a háta mögött életében először jusson el a kupa közelébe.

Nyugati-főcsoport, döntő, 6. mérkőzés:

San Jose Sharks-St. Louis Blues 5-2

A párharcot 4-2-es összesítéssel a San Jose nyerte.