Vay Ádám bemutatkozott NHL-csapatában

2016.09.17. 10:21

Traverse Cityben 18-adszor rendezik meg az NHL reménységeinek tornáját, amelyen szeptember 16-20. között nyolc csapat vesz részt. A Gordie Howe Divisionban a Detroit, a Chicago, a St. Louis és a Columbus, a Ted Lindsay Divisionban pedig Carolina, a Dallas, a New York Rangers és a Vay Ádámmal felálló Minnesota. A magyar kapus is szerepet kapott.

A Minnesota 3-1-es vereséggel kezdte a tornát, a Dallastól kapott ki. Vay Ádám a harmadik harmadban kapott szerepet és hibátlan mérleget tudott bemutatni, mind a 9 kapura tartó lövést hárította. A Wild egyetlen gólját Gustav Olofsson ütötte. Az Iowa edzője, Derek Lalonde, aki a tornán a Wild fiataljait menedzseli, azt mondta, valószínűleg a következő meccsen is Steve Michalek kezd majd (Vay az ő sérülése miatt jött be a végére) és a magyar lesz cserekapus. Michaleknek már 14 AHL-es meccse van.

A tornán 2016 legjobb NCAA-hokisa, Jimmy Vesey indította a gólok sorát. A fiatalember kacskaringós úton jutott el a Rangersig. 2012-ben a Nashville a 66. helyen draftolta, de szerződést sosem kapott. Majd a Buffalóhoz került a játékjoga, ahonnan szabadügynökként, augusztus 19-én kötött kétéves megállapodást a Rangersszel. Carolina végül Szergej Tolcsinszkij hosszabbításban ütött góljával győzte le 4-3-ra a Rangerst.