Vay Ádám a Minnesota kispadjáig már eljutott

2016.09.28. 12:42

Kereken egy tucat meccsel folytatódott az NHL előszezonja és magyar szempontból egy remek hírrel. Vay Ádám már a kispadig eljutott, a Colorado ellen 4-1-re elveszített meccsen a magyar kapus volt Devan Dubnyk tartaléka. A Coloradóban Rene Bourque szerzett két hasznos pontot, a minnesotai védő, Victor Bartley szerezte a Wild egyetlen pontját.

adam-vay-hockey

Ami a többi meccset illeti Mika Zibanejad gólt és két gólpasszt adott, a Rangers 5-2-re verte az Islanderst. Derrick Brassard góllal mutatkozott be az Ottavában, és az NHL-be visszatérő Alekszander Radulov is eredményes volt a Montrealban. A Washington elleni 5-2-es meccsen Nathan Beaulie három gólpasszt jegyezett. Az Islanders a Philadelphiától is kikapott, ezen a találkozón Steven Mason 23-szor védett jól és hibátlanul, Wayne Simmonds kétszer is beköszönt. 

Mitch Callahan két gólt ütött Marc-Andre Fleurynek, a Detroit 4-2-re verte a bajnokcsapatot. Jeff Skinner győztes góljával nyert a Carolina a Tampa otthonában. A Calgary védője, Brett Kulak ütött kettőt a Winnipeg elleni 3-0 során. A San Jose Kevin LeBlanc hosszabbításban szerzett góljával verte a Vancouvert. Henrik Samuelsson jegyezte az Arizona győztes találatát. Egy koreai számazású kanadai, a 18 éves Jonathan Ang nyerte meg a meccset a Floridána. Míg a Nashville Miikka Salomäki és Pontus Aberg találataival fektette két vállra a Florida másik csapatát. Az eredményeket itt lehet böngészni.

Egy hír még az NHL-esekkel kapcsolatban az MTI-től: egyre csökken annak az esélye, hogy az NHL sztárjai jégre lépnek a 2018-as pjongcsangi téli olimpián.

"Nem sok előrelépés történt az elmúlt fél évben, így a magam részéről kevésbé vagyok bizakodó, mint két héttel ezelőtt" - jelentette ki kedden Bill Daly, az NHL főigazgató-helyettese a torontói világkupán, hozzátéve: végleges döntés decemberben vagy januárban várható.

Az NHL-es klubvezetők szeretnének kompenzációt kapni elmaradt hasznukért a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól és a Nemzetközi Jégkorong Szövetségtől, amiért az alapszakasz közel két hétre leáll, s előfordulhat, hogy legértékesebb játékosaik megsérülnek az olimpián. Ezenkívül az NHL a világkupát szeretné a sportág legnagyobb, legértékesebb tornájának, amelyet mostantól nem 12, hanem 4 évente rendeznének meg. Előzetes kalkulációk szerint a mostani torontói vk 60 millió dolláros hasznot hoz, amelyből egyenlő arányban részesülnek a játékosok és az NHL-es klubok.

Az NHL 1998 óta engedi el a téli olimpiára játékosait, akiknek a biztosítását a NOB és az IIHF fedezi. A NOB azonban nemrég közölte, hogy 2018-tól nem különít el erre a célra keretösszeget. Az IIHF-et irányító René Fasel szerint jelenleg 50-50 százalék az NHL-hokisok szereplésének az esélye Pjongcsangban.