A Pittbsurgh elindult a címvédés felé

2016.10.16. 15:47

A második meccsét is nyerte Sidney Crosby nélkül a Stanley Kupa-győztese. Két triplázó volt a játéknapon. Richard Panik és Joe Colborne is élete első mesterhármasát ütötte. A Toronto olyat tett, amelyet 1967 óta senki más, ráadásul 11 mezt is visszavonultattak. A Detroit első sora csak kétszer lőtt kapura, persze vereség lett a vége. Jaromir Jagr egyet megint lépett a csúcsdöntések felé. 13 meccs számos érdekességgel a hajtás alatt.

cut

Minnesota Wild–Winnipeg Jets 4-3 (0-2, 3-0, 1-1)

A Winnipeg alig egy percen belül ütött két gólt a Minnesota otthonában, aztán a Wild megemberelte magát és egymás után négyet vágott. A második harmadban 12-2 volt a Minnesota javára a kapura lövések száma. A Wild-csatár Chris Stewart megcsinálta a Gordie Howe triplát: gól, gólpassz és bunyó.

G.: Stewart, Dumba, E. Staal, Brodin, ill. Ehlers, Wheeler, Scheifele.

Tampa Bay Lightning–New Jersey Devils 3-2 (0-2, 2-0, 1-0)

A harmadik harmad első felében Valtteri Filppula döntötte el a meccset, Andrej Vasilevszkij 32 védéssel hozta élete első szezonkezdését. A gólpasszt adó Jason Garrisonnak ez volt a 150. asszisztja pályafutása során. Taylor Hallnak továbbra sincs pontja New Jerseyben, ezúttal négy kapura lövése volt. 

G.: Stamkos, Killorn, Filppula, ill. Palmieri, Zajac

Washington Capitals–New York Islanders 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

Továbbra is várni kell az Islanders első győzelmére, miközben a Washington legalább javított. Daniel Winnik két gólt ütött a meccsen, karrierje során ez volt az ötödik duplázós meccse, második Capitals játékosként. Az Islandersben Matthew Barzal érdekes statisztikával mutatkozott be, 10:10 perc jégidőt kapott, abból háromszor két percet a büntetőpadon töltött.

G.: Winnik (2), ill. Strome.

Toronto Maple Leafs–Boston Bruins 4-1 (3-1, 0-0, 1-0)

Megvan a Toronto első győzelme, most Mitchell Marner ütötte meg élete első NHL-gólját, amelyhez élete első asszisztját jegyző Nyikita Zajcev segítette hozzá. A mérkőzés előtt a Toronto 11 korábbi játékosának a mezét vonultatta vissza, többek közt Doug Gilmourét, Borje Salmingét, Mats Sundinét. A Maple Leafs az első csapat a expansion érában (1967 óta), amelynek az első hat gólját (Auston, Matthews, Connor Brown és Marner) egy újonc ütötte.

G.: Brown, Marner, van Riemsdyk, M. Michalek, ill. Pastrnak

Ottawa Senators–Montreal Canadiens 4-3 (2-0, 0-1, 1-2, 1-0)

Szétlövésben nyert az Ottawa, a mindent eldöntő büntetőt a negyedik párban Erik Karlsson értékesítette. A Canadiensben a beteg Carey Price helyett Al Montaya védett, nem is rosszul, 35 kísérletet hárított. Az Ottawa hihetetlen sokat javult az emberhátrányos helyzetek kivédekezésében, tavaly ebben a mutatóban csak a liga 29. csapata volt, idén 7/8-nál áll jelenleg.

G.: Dzingel, Z. Smith, Pyatt, Karlsson (so), ill. Petry (2), Lehkonen

Florida Panthers–Detroit Red Wings 4-1 (2-1, 0-0, 2-0)

A mérkőzés hőse a 26 éves Jonathan Marchessault volt, aki gólja mellett kétszer gólpasszt is adott, eddigi két ide meccsén már négy pontnál jár. A Panthers a 2005606-os szezon óta nem kezdte így az idényt, három győzelemmel pedig sohasem. Ami a Detroitot illeti, két veresége nyitányként 2009 óta nem volt a franchise-nak. Nem csak az eredményben, a kapura lövésekben is dominált a Floria, 38-22 lett ennek a mutatónak a vége. A Red Wings első sora (Athanasiou, Nielsen, Zetterberg) mindössze kétszer próbálkozott kapura lövéssel. És megvan Jaromi Jágr idei első pontja is.

G.: Trocheck, Sceviour, Barkov, Marchessault, ill. Helm

Pittsburgh Penguins–Anaheim Ducks 3-2 (1-1, 2-1, 0-0)

A Penguins az Anaheim ellen folytatta útját a címvésé felé, ezúttal Phil Kessel pótolta jól a még mindig hiányzó Sidney Crosbyt, a győztes gólt ő ütötte a második harmadban. Marc-Andre Fleury pedig 33-szor védett jól. Az első harmadban kettős előnyből ütött gólt Cam Fowler, Olli Maatta és Ian Cole négy másodpercen belül korcsolyázhatott le a büntetőpadra. Chris Kunitz a Penguins 18. játékosa, aki elérte az 500. meccset a franchise színeiben.

G.: Cole, Sheary, Kessel, ill. Fowler, Perry.

Columbus Blue Jackets–San Jose Sharks 2-3 (0-2, 0-0, 2-1)

Az egyik oldalon két győzelem, a másikon két vereség. A Blue Jackets abszolút újonca, a 19 éves Zach Werenski első meccsén gólpasszt adott, most pedig gólt ütött, a 2015-ös drafton, a nyolcadik helyen választották ki.

G.: Werenski, Anderson, ill. Boedker, Ward, Marleau.

St. Louis Blues–New York Rangers 3-2 (2-1, 1-1, 0-0)

Meg van Carter Hutton első győzelme a St. Louisban. Ehhez 33 védés kellett a Rangers ellen, 15 a harmadik harmadban. A Blues idén is sokan tartják bajnoki esélyesnek, ezt most azzal tette egyértelművé, hogy a franchise története során negyedszer (1969, 1993, 2013)  kezdte három győzelemmel a szezont. Kyle Brodziak 700. NHL-meccsét játszotta.

G.: Taraszenko, Stastny, Pietrangelo, ill. Kreider, Zibanejad.

Chicago Blackhawks–Nashville Predators 5-3 (3-1, 0-1, 2-1)

Megvan a Chicago első győzelme, amelyet elsősorban Richard Paniknak köszönhette, aki mesterhármast ért el. A 25 éves szlovák élete első tripláját érte el, ebben a szezonban három meccsen 4+1-gyel áll.

G.: Schmaltz, Seabrook, Panik (3), ill. Wilson, C. Smith, Arvidsson.

Arizona Coyotes–Philadelphia Flyers 4-3 (2-1, 1-1, 0-1, 1-0)

A védő Oliver Ekman-Larsson győztes gólja döntötte el a meccset az hosszabbításban. A svéd pályafutása 22. győztes találatát jegyezte 2013 óta, amellyel a védők között a legjobb mérleggel áll. Shane Doan karrierje 397. gólját szerezte. A Flyersből két eltiltott játékosa, Brayden Schenn és Radko Gudas hiányzott. A győztes gól előtt Jakub Voracek végleges kiállítást kapott.

G.: Doan, Hanzal, Richardson, Ekman-Larsson, ill. Raffl, Simmonds, Read.

Colorado Avalanche–Dallas Stars 6-5 (2-2, 3-2, 1-1)

Jared Bednar győztes hadvezérként mutatkozott be a Colorado kispadján, kemény meccs volt, hiszen az Avalanche 0-2 után öt gólt ütött egymás után. Joe Colborne volt a játéknap másik triplázója, neki is elsőre jött össze ez karrierje során. Colborne UFA-ként került július 1-én a Coloradóhoz, a korábbi hat szezonban a Toronto és a Calgary hokisa volt. A kapus Szemjon Varlamov sorozatban a 11. győzelmét érte el a Dallas ellen.

G.: Colborne (3), Söderberg, MacKinnon, Barrie, ill. Seguin (2), Shore, Benn, Ritchie.

Vancouver Canucks–Calgary Flames 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0)

Szétlövés döntötte el a meccset, csak a negyedik körben Brandon Sutter volt az egyetlen, aki be tudta ütni a rávezetést. A Flames szurkolói nem így gondolták a szezon kezdetet, 0-2-1-gyel állnak három meccs után. Bizarr góllal vezetett a Calgary. Kiállítás miatt a Canucks kapus már nem volt a jégen, Loui Eriksson tette hátra, pechjére az üres kapu felé, a korong el is jutott a kapuba. Mivel Troy Brouwer ért hozzá utoljára előtte, így ő lett a gólszerző.

G.: D. Sedin, Sutter (so), ill. Brouwer.