Marian Hossa 500 gólos lett

2016.10.19. 14:00

A chicagói a hét Blackhawks-gólból vette ki eggyel a részét. Taylor Hall első két gólja is megszületett a New Jerseyben, illetve Alekszandr Ovecskinnek is megvan a szezonbeli első, Alex Radulov pedig négy év után ütött gólt megint az NHL-ben. A Montreal lenullázta a bajnokot, Al Montoya, a Canadiens kapusa a nap embere. És még egy nagyon furcsa, de az NHL történetében egyedülálló rekord is született a játéknapon. Sok érdekesség a hajtás alatt.

Washington Capitals-Colorado Avalanche 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Philipp Grubauer először kezdett és védett az idényben, 18 védéssel élete első shutoutját érte el. Alekszandr Ovecskin először lőtt gólt ebben az idényben, így igazi debütálós győzelem volt a Capitalsé. Jarome Iginla 17 perc büntetést kapott egy Tom Wilson elleni bunyó után. Még 11 perc hiányzik neki ahhoz, hogy az NHL kilencedik olyan játékosa legyen, akinek 600 gólja és 1000 büntetőperce van.

G.: Ovecskin, T.J. Oshie (2)

New Jersey Devils-Anaheim Ducks 2-1 (0-1, 2-0, 0-0)

Taylor Hall is beindult, a 2010-es 1/1-es először lőtt gólt új csapatában, rögtön öt perc alatt kettőt. A Devils 0-1-es hátrányról fordított a második harmadban.

G.: Hall (2), ill. Vatanen

New York Islanders-San Jose Sharks 2-3 (0-1, 2-1, 0-1)

Az Islanders ellen javította ki a Rangerstől elveszített meccset a San Jose, Joe Pavelski, aki az előző meccsen három gólpasszt adó Joe Pavelski most 2:11-gyel a vége előtt döntötte el a meccset. Az Islanders abszolút újonca, Anthony Beauvillier harmadik meccsén korábbi gólpassza mellé az első gólját is beütötte. A Sharksban Joel Ward a 600. meccsét játszotta. 

G.: Beauvillier, Lee, ill. M. Karlsson, Hertl, Pavelski

Montreal Canadiens-Pittsburgh Penguins 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)

Al Montoya lett a nap embere. A bajnok ellen gól nélküli meccset produkálni, ráadásul mindezt 36 védéssel valóban megsüvegelendő. Ez volt a kapus hatodik shutoutja, három év után az első, David Desharnais kétszer is betalált, Radulov pedig visszatérése óta először lőtt gólt, a legutóbbit még a Nashville-ben 2012. március 31-én szerezte. 

G.: Pacioretty, Desharnais (2), Radulov

Tampa Bay Lightning-Florida Panthers 4-3 (0-0, 2-1, 1-2, 1-0)

Igazi drámai végjáték volt. Steven Stamkos 5,5 másodperccel a vége előtt egyenlített, a Tampa végül a hatodik párban eldöntötte a büntetőket, így megnyerte a meccset. A meccs előtt búcsúztatták el a visszavonuló Vincent Lecavaliert, a korábbi csapatkapitán 1037 meccsen 383 gólt 874 pontot szerzett. 

G.: Killorn, Palat, Stamkos, Point (so), ill. Sceviour, Trocheck, Matheson.

Ottawa Senators-Arizona Coyotes 7-4 (2-1, 1-0, 4-3)

Hét játékos ütött gólt a Senatorsban, Mike Hoffman három gólpasszt adott, az utolsó harmadban hét gól esett az ottawai gólesőben. Az Ottawa az utolsó harmadban húzott el, 5-2-re és 6-3-ra is vezetett. A Sens-ben Marc Methot és Tom Pyatt is 4-4-es plusz/mínusz mutatóval zárt. Karlsson 102 góljával a legeredményesebb ottawai hátvéd lett. Shane Doan pedig 550 gólpasszhoz ért, amellyel utolérte a franchise örökrangsor-2. Dale Hawerchukot, Thomas Steen az első 553-mal, ez sincs már messze.

G.: B. Ryan, Pyatt, Z. Smith, Kelly, Stone, Turris, E. Kalrsson, ill. Rieder, Ekman-Larsson, Martinook (2).

Nashville Predators-Dallas Stars 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Jason Spezza győztes góljával nyert a Stars. A finn kapusok vetélkedését Kari Lehtonen nyert 27 védéssel a 35-öt bemutató Pekka Rinnével szemben. Egy érdekes statisztika: a Minnesota 25, a Los Angeles négy lövést blokkolt. 

G.: Fisher, ill. Cracknell, Spezza.

Minnesota Wild-Los Angeles Kings 6-3 (2-1, 3-0, 1-2)

Egymás után harmadszor kapott ki a Kings és még nincs győzelme, a Minnesotában senki sem tudott duplázni. Eric Haula és Jason Pominville adott gólpasszt gólja mellett.

G.: Haula, Pominville, Coyle, M. Koivu, Pukkinen, Spurgeon, ill. Pearson (2), Kopitar.

Chicago Blackhawks-Philadelphia Flyers 7-4 (3-0, 1-1, 3-3)

Megvan Marian Hossa 500. gólja, két orosz, Artyom Panarin és Artyom Anyiszimov is duplázni tudott Patrick Kane gólja mellett 3 gólpasszt is adott. Gyakorlatilag az első harmadban ütötte ki ellenfelét a Chicago. Kane és Anyiszimov is bekerült a játéknap három legjobb játékosa közé. Hossa az NHL történetének 44. csatára, aki elérte ezt a mérföldkövet, az aktívak közül Jagr, Iginla és Ovecskin után a negyedik.

G.: Kane, Rasmussen, Panarin (2), Hossa, Anyiszimov (2)

Calgary Flames-Buffalo Sabres 4-3 (1-1, 0-1, 2-1, 1-0)

Hosszabbításban szerezte meg első szezonbeli győzelmét a Calgary. Sean Monaham 62:26-nál intézte el a Buffalót. A kapura lövésekben is aktív volt a Flames, 34-21 lett a vége, az első harmadban 15-6 volt. Mark Giordano adott két gólpasszt.

G.: Frolik, Ferland, Tkachuk, Monahan, ill. Girgensons, Görges, Foligno.

Edmonton Oilers-Carolina Hurricanes 3-2 (2-0, 1-0, 0-2)

Majdnem meglepték az Edmonton, amely így a harmadik sikerét érte el a szezonban, 3-0-s vezetés után zárkózott a Carolina, de Cam Talbot 31 védésének köszönhetően végül meglett a győzelem. Az utolsó harmadban a Hurricanes csatára, Lee Stempniak 54 másodpercen belül hozta rá a frászt az Oilers drukkerekre. Stempniak július 1-én került Bostonból Észak-Karolinába, első három meccsén 3+2-vel mutatkozott be.

G.: Szlepisev, Eberle, Pitlick, ill. Stempniak (2)

Vancouver Canucks-St. Louis Blues 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0)

Henrik Sedin hosszabbításban ütött gólja hozta el az újabb - háromból a harmadik - vancouveri sikert. És még egy fantasztikus rekordot is felállított, nem is mindennapit. A Vancouver az NHL történetének első csapata, amely úgy nyerte meg az első három a bajnokságban, hogy egyszer sem ő szerezte meg a vezetést, mindig hátrányból fordított. A Canucksban Bo Horvat ismét betalált, a st. louis-i Taraszenko már a negyedik gólját ütötte, Alex Steen pedig a negyedik gólpasszát adta. 

G.: Horvat, H. Sedin, ill. Taraszenko.