Itt a hokikapusok Neuere: naná, hogy nem a kapuban véd

2016.11.11. 09:46

Az NHL-ben szereplő Vancouver Canucks kapusának, Ryan Millernek a csodálatos védése egészen biztosan bekerül majd a szezon végi válogatásokba. A harmadik harmadban a Vancouver támadott, de a Detroit korongot csent, és Henrik Zetterberg jól vette észre, hogy a vendégek kapusa kikorcsolyázott a kapuból. A rutinos svéd a legokosabb megoldást választotta, és a kapura emelte a pakkot. Azt azonban Miller egy szenzációs vetődéssel elcsípte.

Ezzel egy újabb góltól mentette meg kapuját, de nagyon ő sem tudott segíteni, a Vancouver az utolsó 10 meccséből kilencedszer kapott ki, pedig 4-0-1-gyel, azaz kilenc ponttal kezdte a szezont.

A Montreal 4-1-re verte a Los Angelest, ennek pedig azért van jelentősége, mert a Canadiens, amely első keleten, egymás után kilencedik hazai meccsét is megnyerte. Ilyenre a klub történetében 63 éve nem volt példa. Ha szombaton a Detroitot is legyőzik otthon, akkor az 1953-as szezonkezdetet tudják felülmúlni. Carey Price kapus mind a kilenc hazai győzelemnél kezdő volt, ennyi hazai sikerrel pedig 1960 óta nem kezdett montreali kapus. Akkor Charlie Hodge-nak sikerült mindez.

Boston Bruins–Columbus Blue Jackets 5-2

Carolina Hurricanes–Anaheim Ducks 2-4

Pittsburgh Penguins–Minnesota Wild 2-4

Detroit Red Wings–Vancouver Canucks 3-1

Florida Panthers–San Jose Sharks 2-4

Montreal Canadiens–Los Angeles Kings 4-1

Tampa Bay Lightning–New York Islanders 4-1

Nashville Predators–St. Louis Blues 3-1

Arizona Coyotes–Winnipeg Jets 2-3

Calgary Flames–Dallas Stars 2-4