A Tampa-hokisok megrajzolták a tökéletes háromszöget

2017.11.09. 11:24

A Tampa Bay Lightning 5-1-es kiütéssel nyert San Joseban az NHL csütörtöki hajnali játéknapján. Különösen három játékos volt elemében, Nyikita Kucserov 1 góllal és 2 gólpasszal, Steven Stamkos 3 gólpasszal, míg Vlagyiszlav Namestnyikov 2 góllal és 1 gólpasszal, azaz mindhárom hokis 3-3 ponttal zárt.

Ők hárman voltak főszereplői a meccs legszebb jelenetének is, amelyet a jégkorongozás nagykönyvében úgy tanítanak, mint a tökéletes háromszög.

Kucserov a kékvonal elől passzolt a másik oldalon üres Stamkoshoz, aki a mozgásával úgy széthúzta a védelmet, hogy középen Namestnyikov teljesen üresen maradva csak a kapuba kellett húzni a korongot. Három tökéletes passz, művészi gól a vége.

Még a szezon elején tartunk, de Tampának már hat pont az előnye a szintén meccset nyerő Torontóval szemben. Steven Stamkos 28 pontjával vezeti a NHL pontlistáját, Nyikita Kucserov ppedig 15 góllal a másik listát. Lightning-hokis az első a kapusok egyik listáján is. A szintén orosz Andrej Vaszilevszkij 12 győzelménél egyelőre senkinek sincs több.

Eredmények:

San Jose Sharks-Tampa Bay Lightning 1-5  

New York Rangers-Boston Bruins 4-2  

Toronto Maple Leafs-Minnesota Wild 4-2