Ha ezt a cselt direkt csinálta, zseniális húzás volt

2018.04.22. 11:17
1 hozzászólás

Megvan az első keleti továbbjutó is az NHL idei rájátszásában. Miután nyugatról a Winnipeg, a Las Vegas és a San Jose már korábban továbblépett (utóbbi söpréssel, azaz nullára nyerte a párharcot), a keleti konferenciában az esélyesebb Tampa Bay is továbbjutott. Az ötödik meccsen 3-1-re győzte le a New Jerseyt, így összesítésben 4-1-gyel lépett tovább és majd a Toronto-Boston párharc győztesével folytatja.

Hiába vezetett az összesítésben 2-0-ra a Columbus, a Washington már megfordította a párharcot, miután vasárnap hajnalban 4-3-ra nyert hosszabbítás után. A meccset Matt Calvert zseniális gólja nyitotta, már ha tudatos volt, amit csinált a Columbus játékosa. A Washington volt emberelőnyben a 11. percben, amikor a Capitals támadásnál egy hátrafelé passzolt korongot elbénázott a washingtoni játékos.

Calvert csapot le a korongra, majd mielőtt rálőtte volna, elütött a korong felett, a kapus elmozdult rá természetesen, és a Columbus-hokis ekkor tette egy fordulatot, majd a már üres kapuba ütötte. Gyorsan egyenlített a Washington és a hosszabbítás 12. percében Nicklas Bäckström eldöntötte a meccset.

A Toronto a második harmad közepén már 4-1-re is vezetett a Boston ellen, amely visszakapaszkodott, de csak egy gólos hátrányig, az egyenlítés már nem jött össze. Ezzel a győzelmével a Toronto 3-2-re szépített a párharcban.

NHL, rájátszás

Keleti főcsoport

  • Washington Capitals-Columbus Blue Jackets 4-3

A párharc állása: 3-2 a Washington javára

  • Tampa Bay Lightning-New Jersey Devils 3-1

A párharc végeredménye: 4-1 a Tampa Bay javára

  • Boston Bruins-Toronto Maple Leafs 3-4

A párharc állása: 3-2 a Boston javára.