Az év kapusa olyat bakizott, hogy bukott a tavalyi döntős

2018.05.11. 08:37

Csak egy meccs maradt az NHL főcsoport-elődöntőiből. Ezen pedig a Winnipeg meglepő magabiztos fölénnyel, idegenben ütötte ki az alapszakasz legjobb csapatát a Nahsville-t, amely tavaly a Pittsburgh-gel játszott a Stanley Kupáért. Immár mindkét döntős kiesett, idén új bajnokot avatnak.

Kevesen gondolták volna, de az NHL nyugati főcsoportjában a kanadai Winnipeg és az abszolút újonc Las Vegas játssza a döntőt, azaz az egyiknek esélye lesz elhódítani a Stanley Kupát. A Winnipeg úgy nyert 5-1-re, hogy sikerében vastagon benne van a Nashville kapusa, a finn Pekka Rinne is, akit az év legjobb kapusa díjra, azaz Vezina Trophyra jelöltek. Sokáig nem is hagyta az edzője a jégen, 2-0 után gyorsan lekapta, de a helyére beálló honfitárs, Juuse Saros is kapott még hármat (jobban mondva kettőt, mert a harmadik már üres kapura ment).

A kilencedik percben jött az első potya. Tyler Myers nem is tül erős ütése ment a kapura. Rinne úgy tűnt, jól zárja a sarkot, de a korong mégis csak átcsorgott a korcsolyáján. Egy darabig kereste, aztán megmutatták neki a kapuban.

Három perccel később Paul Stastny korcsolyázott a kapu mögé a korongért. Majd fonákkal, úgy minden mindegy alapon ráütötte, Rinne mamutjáról visszapattant a korong, amelyet Stastny most már kicsit megemelt, és a finn kapus válla mellett a kapuban kötött ki.

Stastny mellett Mark Scheifele is két gólt ütött, utóbbi rekordot állított fel azzal, hogy egy párharcban hétszer volt eredményes idegenben. A vendégek kapusa Connor Hellebuyck 36-szor védett, a Winnipeg a Vegas Golden Knights ellen folytatja, keleten Tampa Bay-Washington döntő lesz.

Keleti főcsoport, elődöntő, 7. mérkőzés:

Nashville Predators-Winnipeg Jets 1-5

A párharcot 4-3-ra nyerte a Winnipeg.