3 gólt bukott, aki 71 mp-ig nem figyelt

2019.02.05. 10:01

Négy mérkőzést rendeztek az NHL keddi játéknapján. A Dallas 5-4-re győzte le az Arizonát úgy, hogy negyven percig még a Coyotes vezetett 2-1-re. Aztán jött egy döbbenetes harmadik harmad, annak is a legeleje. 2:28 telt el játékrészből, amikor John Klingberg egyenlített, 36 másodperc múlva Radek Faksa már a vezetést szerezte meg, majd újabb 35 másodperc elteltével Mattias Janmark góljával már kettő volt a Stars előnye. Azaz 71 másodperc alatt esett három gól.

Nem ritka ez, még a franchise történetében sem, amióta létezik a klub ez volt a 13. ilyen eset, és amióta Minnesotából Dallasba költöztek hatodszor esett ilyen gyorsan három gól. És ez még sehol sincs a rekordnak számító 20 másodperctől.

Az abszolút rekordot a Boston tartja, ami 1971. február 25-én, a Vancouver ellen 8-3-ra megnyert meccsen 20 másodperc alatt vágott hármat. Az akkori meccs harmadik harmadában Johnny Bucyk (4:50), Ed Westfall (5:02), Ted Green (5:10) sokkolta a Canuckset. Ami a mostani meccset illeti, az Arizona még visszajött döntetlenre, Tyler Seguin ütötte a Dallas győztes gólját.

A Philadelphia a Vancouvert verte, a Flyers már nyolc meccse veretlen. A csapat azok után, hogy december 27. és január 8. között nyolc meccsen nem tudott nyerni és edzőt is váltott, tíz meccset játszott és csak a New Jersey ellenit veszítette el még január 12-én.

A Flyers 20 éves kapusa, Carter Hart 41-szer védett, sorozatban hetedszer volt győztes csapat kezdő kapusa, és erre az NHL történetében korábban csak 21-en voltak képesek. Ez volt amúgy a Philadelphia 2000. győzelme, ezzel a hetedik az NHL történetében, ami elérte ezt a mérföldkövet. Eddig ez csak a hat Original Sixes (Montreal, Toronto, Boston, New York Rangers, Detroit, Chicago) csapatnak sikerült.

Eredmények

  • Toronto Maple Leafs-Anaheim Ducks 6-1
  • New York Rangers-Los Angeles Kings 3-4, hosszabbítás után
  • Philadelphia Flyers-Vancouver Canucks 2-1
  • Dallas Stars-Arizona Coyotes 5-4