Egy meccsen majdnem annyi gól lőtt, mint tavaly az egész rájátszásban

2019.05.01. 10:55 Módosítva: 2019.05.02. 08:21

Magyar idő szerint szerda hajnalban két meccset játszottak az észak-amerikai hokiliga, az NHL rájátszásában. Mindkét főcsoport-elődöntőben ez volt a harmadik kör, mindkettő 2-1-re áll három meccsnap után. 

A keleti főcsoportban a főcsoportot még soha nem nyert Columbus Blue Jackets 2-1-re verte a Stanley kupát 2011-ben megszerző Boston Bruinst. A Columbus ezzel összesítésben – az első vesztes meccse után kettőt megnyerve – átvette a vezetést.

A nyugati főcsoportban a két éve Stanley kupa-döntős San José Sharks a 2001-es győztes Colorado Avalanche-ot verte 4-2-re, ezzel szintén 2-1-re vezet összesítésben. A 30 éves kanadai center, Logan Couture valószínűleg élete legnagyobb meccsét játszotta: a négy San José-i gólból hármat ő lőtt, igaz, az utolsót már üres kapura.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

What a night for @loganc89 — three very important goals. ✔ #StanleyCup

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Couture ezzel egyetlen meccsen másfélszeresére növelte az idei play offban lőtt góljai számát, eddig ugyanis kilenc meccsen 6 találata volt (3 assziszt mellett). Még kiugróbb azonban a mostani teljesítmény azt figyelembe véve, hogy tavaly az NHL rájátszásának tíz meccsén összesen csak 4 gólt lőtt, és hogy az idei 9-nél csak egyszer lőtt több gólt play offban, de a 2015-16-os szezonban 24 meccs kellett a 10 góljához.