Az eltiltás maradt, de a kokainozó kajakosok visszakerülhetnek az olimpiai keretbe

2015.05.22. 14:39

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Fellebbviteli Bizottsága helyben hagyta az első fokú fegyelmi döntést. A drogteszten megbukott Csipes Tamara és Dombvári Bence idén nem képviselheti Magyarországot nemzetközi versenyen, az augusztus végi országos bajnokságon azonban már szerepelhetnek a pénteki döntés alapján. 

A testület kimondta, hogy a fegyelmi vétség súlya alapján nem lát lehetőséget arra, hogy eltiltás helyett enyhébb büntetést alkalmazzon, azonban mérlegelte azt a tényt, hogy a két sikeres sportember folytatni szeretné pályafutását és lehetőség szerint részt venne a riói olimpián.

A két sportolót az MKKSZ augusztus 23-ig a versenyzéstől eltiltotta, december 31-ig pedig megvonta a sportolóknak adható kedvezményeket és juttatásokat. Így nem indulhatnak az idei válogatóversenyeken és december 31-ig nem lehetnek a válogatott keret tagjai.

Némi enyhítést azért kaptak, az augusztus 23-án kezdődő országos bajnokságon a két sportoló rajthoz állhat, és jó eredmény elérése esetén saját jogon újra bekerülhet a jövő évi nyári olimpiai játékokra készülő téli válogatott keretbe.