Judit
2 °C
7 °C

Doppingeljárás miatt csere a vb-re készülő kajak-kenu-keretben

D  AS20180610016
2018.08.11. 16:18

Doppingeljárás miatt változások történtek az augusztus 22-én kezdődő portugáliai kajak-kenu világbajnokságra készülő magyar válogatott keretében. A magyar szövetség (MKKSZ) szombati tájékoztatása szerint Hüttner Csaba szövetségi kapitány döntése alapján a férfi kajakpárosok 500 méteres versenyében Tóth Dávid és Kulifai Tamás, 1000 méteren pedig Noé Bálint és Ilyés Róbert indulhat.

A változásra azért volt szükség, mert a Magyar Antidopping Csoport (MACS) eljárás alá vonta a korábban megnevezett kajakpáros, a júniusi Európa-bajnokságon aranyérmes Mozgi Milán, Somorácz Tamás egység egyik tagját, írja az MTI, azt viszont még nem közölték, hogy a kettejük közül melyiket.

A közlemény szerint az MKKSZ a jogszabálynak, egyben saját szabályzatának megfelelően az érintett sportoló versenyzési engedélyét felfüggesztette. Az eset annak az együttműködésnek köszönhetően derült ki, amelyet az MKKSZ és a MACS két évvel ezelőtt kötött. A szövetség saját költségvetése terhére évente 25 millió forintot fordít a lehető legszélesebb körű ellenőrzésekre.

A felnőtt válogatott augusztus 21-én utazik Montemor-o-Velhóba, a világbajnokság másnap a para kajak-kenusok futamaival kezdődik.

Borító- és címlapkép: A győztes Mozgi Milán (elöl) és Somorácz Tamás a férfi kajak párosok 500 méteres versenyének döntője után a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2018. június 10-én. - Kovács Tamás / MTI.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?