Fölényes győzelemmel rajtoltak a női kézisek

2003.12.02. 19:52
A második félidő második felében őrölte fel a magyar női kézilabda-válogatott Elefántcsontpart erejét a Horvátországban kedden kezdődött világbajnokság első napi találkozóján. Radulovics tizenkét gólig jutott, Farkas Ági megfázása miatt nem játszott, de a németek ellen már ő is ott lesz a pályán.
A kedden rajtolt horvátországi női kézilabda világbajnokság első magyar gólját Radulovics szerezte hetesből, majd Kulcsár következett, de az afrikaiak hamarosan egyenlítettek. Ekkor volt azonban utoljára egyenlő az állás, mert a magyar csapat fokozatosan átvette az irányítást, és növelte előnyét.

Néhány védekezés- és támadásbeli hiba azonban megfosztotta attól a Mocsai-csapatot, hogy hat gólnál többel vezessen. A tizenhárom kapott gól tűnt borzasztóan soknak, egy ilyen szerény képességű csapat ellen.

A fordulás után Sirina állt be a magyar kapuba, és Mambo lövései ellen tehetetlennek bizonyult. A különbség így nem nőtt, ám miután Sugár a félidő felénél visszakerült a kapuba, több gólt már nem tudtak lőni az elefántcsontpartiak, akik meglehetősen el is fáradtak. A mieink a hajrában tetszés szerint értéke el találataikat, ennek köszönhető, hogy valamennyi játékosunk feliratkozott a góllövőlistára. A németek ellen kétségkívül nehezebb dolga lesz a társulatnak.

Jegyzőkönyv:
Női kézilabda világbajnokság, Horvátország
D-csoport:

Magyarország-Elefántcsontpart 43-25 (19-13)
Csáktornya, 300 néző: V: Hansson, Olsson (svédek)
Magyarország: Sugár - Lovász 6, Radulovics 13/8, Siti 3, Kulcsár 4, Szrnka 2, Kirsner 4 - cserék: Sirina (kapus), Görbicz 3, Tóth 1, Pigniczki 2, Ferling 2, Bohus 2, Mehlmann 1
Elefántcsontpart: Lobouo - Gogbe 4/1, Dongo, Gondo 3, Tape 5, Mambo 8, Toualy 3 - cserék: Koffi (kapus), Dosso 1, Koabena 1, Diomande, Koudou, Koula, Bliva
Hétméteresek: 8/8, illetve 3/1
Kiállítások: 6, illetve 10 perc