Továbbjutott a Dunaferr a női kézi BL-ben

2005.02.06. 22:25
A szerb-montenegrói Buducsnoszt Podgorica otthonában is nyerni tudott, így az utolsó két forduló eredményétől függetlenül bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe a Dunaferr csapata.
Eredetileg január 22-én játszott volna a szerb-montenegrói Buducsnoszt Podgoricával a bajnok Dunaferr női kézilabda csapata a Bajnokok Ligája csoportkörében, de Kulcsár Anita tragikus autóbalesete miatt az összecsapást halasztani kellett.

Sérülések a hideg csarnokban

Az új időpontban rettentő hideg, mindössze tíz Celsius-fok volt a teremben, amikor megkezdődött az összecsapás, s a hideg miatt több sérülés is történt az első félidőben. Nagy Ivett rögtön az elején kidőlt a sorból - az első jelentések szerint keresztszalag-szakadást szenvedett - s helyén a fiatal Vincze játszott.

Jobban kezdett a Dunaferr, majd a több kisebb-nagyobb sérülés miatt megtört a lendület, de a hazaiak így sem tudtak fordítani. A játékrész derekán hét percig nem esett gól. Később a dunaújvárosiak 12-8-ra elhúztak, de a szünet előtti hajrá a Buducsnosztnak sikerült jobban.

Egyenlítettek a hazaiak

Gólcsenddel indult a második félidő, majd utána őrült rohanásba kezdtek a hazaiak. Lassan felzárkóztak és 15-15-nél utolérték a riválist. Mindkét gárda szenzációsan védekezett, s közben a kapusok is sziporkáztak. A Buducsnoszt erejét azonban felőrölte a nagy iram, fokozatosan elfáradt, s a végjátékot a Dunaferr bírta jobban.

Már a legjobb nyolc között

A sikerrel a dunaújvárosiak bejutottak a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában. A világklasszis Kulcsár halála nem törte meg lelkileg a Dunaferrt, amely utóbbi három mérkőzését megnyerte: ebből kettő idegenbeli bravúrnak számít, mert a Vasas otthoni legyőzése és a vasárnapi siker előtt, egy hete Valenciában tudtak nyerni Radulovicsék.

A Dunaferr szombaton 16:45 órakor fogadja a dán Ikast Bordingot, amely január 9-én 28-27-re legyőzte. Egy ennél jobb eredmény - a végső, azonos pontszám esetén - csoportelsőséget jelentene a magyar bajnoknak.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája
A-csoport, 4. forduló
Buducsnoszt Monet (szerb-montenegrói)-Dunaferr 16-18 (10-12)
Az A-csoport állása: 1. Ikast Bording (dán) 8 pont, 2. Dunaferr 6, 3. Astroc Sagunto (spanyol) 2, 4. Buducsnoszt Monet 0
A BL négy kvartettjéből az első két-két helyezett jut a negyeddöntőbe, a harmadikok átkerülnek a KEK negyeddöntős mezőnyébe.