Újabb győzelem, újabb hullámvölgy

2007.12.03. 20:28
Az alapcsapattal biztosan, a második sorral vergődve játszott és nyert Kongó ellen második franciaországi vébémeccsén a női kézilabda-válogatott.

Az eredmény szerint újra magabiztosan, de megint komoly hullámvölggyel nyerte meg második mérkőzését a magyar válogatott a franciaországi női kézilabda-világbajnokságon.

Az első, a vártnál szorosabbra sikerült csoportmeccs után az eddig háromszor legyőzött Kongóval játszott Németh András szövetségi kapitány csapata.

Most a kezdés sikerült kicsit szorosabbra, de 3-1 után a hibázni képtelen Tóth Tímea vezetésével gyorsan hatgólos lett a különbség (9-3). Kovasicz Mónika, Görbicz Anita vitte ezután magával a csapatot és a védekezésben jól teljesítő magyar válogatottban Pálinger Katalin ziccert védett, majd hetest fogott.

Az afrikaiak ritkán találtak be, egyáltalán nem találták a lyukat a magyar falon. Tovább nőtt a különbség, a szünetre 18-9-cel fordultak a csapatok.

A kellemetlen meglepetés ezen a mérkőzésen is a második félidőre maradt. A legjobbjait - Tóth, Pálinger - pihentető, vagyis sort cserélő magyar válogatott rémületesen visszaesett, a kongóiak pedig nagyot javultak támadásban. Kapusaik teljesítménye nem változott, de így is vészesen közelítették a magyarokat: az afrikai válogatott megszakítás nélkül hét gólt dobott, és 21-10-ről 21-17 lett. Ráadásul Görbicz büntetőt rontott, majd reklamálásért kétperces büntetést.

21-17-nél a Herr Orsolya helyett visszaálló Pálinger hetest védett. Németh András visszahozta kezdőcsapatát, majd időt kért, és a szövetségi kapitány tombolva magyarázta, mit vár el a csapattól. Tizenkét perc szünet után sikerült ismét gólt szerezni, negyedórával a vége előtt Hornyák megkapta harmadik kiállítását is, így piros lapot mutattak fel neki.

Még 22-18-nál is még négygólos volt csak a magyar előny, azonban ezután támadásban sikerült visszazökkenni, Mehlmann Ibolya is belőtte első világbajnoki góljait.

A kongóiak ekkor már lendületben voltak, szép gólokat értek el ők is, de a magyar csapat győzelme mégsem forgott veszélyben.

A sporttévén nyilatkozó kapitány mérges volt, határozottan kijelentette, többé soha nem fog sort cserélni. Bosszankodott amiatt, hogy a nem az alapcsapatba tartozó játékosai nem tudtak élni a nekik felkínált lehetőséggel.

Jegyzőkönyv

Magyarország-Kongó 33-20 (18-9)
Nimes, 1500 néző, v: al Mutava, al Szuvailem (kuvaiti)
Gólszerzők: Görbicz 8/2, Tóth 8, Kovacsicz 5, Vérten 3, Mehlmann 3, Ferling 2, Szamoránsky 2, Szűcs 1, Szucsánszki 1, illetve Itoua 5, Leroy 3, Donguet 2/1, Bassarila 2, Menet 2, Assiana 2, Bouangoli 1, Mavoungou 1, Kibamba 1, Okoye 1
Hétméteresek: 3/2, illetve 3/1 kiállítások: 10, illetve 6 perc piros lap: Hornyák (45.)