A nyolc közé jutás a cél a világbajnokságon

2009.01.14. 11:50 Módosítva: 2009.01.14. 12:18

A nyolc közé kerülés a cél a férfi kézilabda-válogatottnak a pénteken rajtoló horvátországi világbajnokságon - döntött a magyar szövetség elnöksége. Ennek alapján jár a jutalom is: az első hely 20, a második 16, a harmadik 14, a negyedik 12, az ötödik 9, a hatodik 6, a hetedik 4, a nyolcadik pedig 3 millió forintot ér. Hajdu János szövetségi kapitány közben kijelölte 16 fős keretét, amelyben nincs különösebb meglepetés.
A magyarok Eszéken játsszák a csoportmérkőzéseiket - sorrendben - az ausztrál, a román, a szlovák, az argentin és az olimpiai bajnok francia csapat ellen. Innen három gárda kerül tovább a zágrábi középdöntőbe, ahol majd találkozik a házigazda horvátok, valamint a spanyolok, a svédek, a dél-koreaiak, a kubaiak és a kuvaitiak közül a legjobb hárommal. A többiek az alsó ágon, a 13-24. helyért folytatják.

A magyar utazók: kapusok: Fazekas Nándor (Gummersbach), Puljezevics Nenad (Pick Szeged) jobbszélsők: Iváncsik Tamás (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (PLER) jobbátlövők: Mocsai Tamás (Lemgo), Nagy László (Barcelona) beállósok: Gál Gyula (MKB Veszprém), Herbert Gábor (Pick Szeged), Zubai Szabolcs (Pick Szeged) irányítók: Császár Gábor (Viborg), Eklemovics Nikola (MKB Veszprém) balátlövők: Ilyés Ferenc (MKB Veszprém), Putics Barna (Barcelona), Katzirz Dávid (Pick Szeged) balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Törő Szabolcs (Dunaferr)